Sjajan dan za bh. plivač: Kenan Dračić 16. na Evropskom prvenstvu u Rumuniji

Ostali sportovi 07. dec 202320:48 0 komentara
Plivački savez BiH

Kenan Dračić, plivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je 16. mjesto u disciplini 200 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u Rumuniji.

Nakon što je u jutrošnjem polufinalu isplivao vrijeme 1:58.36, takmičar Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, u večerašnjem polufinalu dodatno je popravio lični rekord u vremenu 1.58.19, saopćeno je iz Plivačkog saveza BiH.

Iako je ostao bez velikog finala, Dračić je kao jedan od najmlađih učesnika Evropskog prvenstva svojim nastupom još jednom potvrdio izuzetan kvalitet upisavši se među rijetke u muškoj konkurenciji iz Bosne i Hercegovine koji su se uspjeli domoći polufinala na najvećim plivačkim smotrama.

Osim Dračića, današnje jutarnje kvalifikacije na istoj dionici plivali su i Osman Hadžić, koji se našao kao prva rezerva za polufinale sa vremenom od 1:59.68, te Filip Kuruzović sa vremenom od 2:08.98.

U disciplini 200 metara mješovito Arian Kadić je nastupio u kvalifikacijama i ostvario vrijeme 2:07.47.

Takođe danas, trećeg dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u Rumuniji, ponovo je u ženskoj konkurenciji briljirala Lana Pudar osvojivši bronzanu medalju na 200 metara delfin. Lana Pudar plivala je i evropski juniorski rekord, te apsolutni rekord Bosne i Hercegovine sa vremenom 2:04.55.

Sutra nas očekuju uzbudljivi nastupi bh. plivača. Lana Pudar će se takmičiti u kvalifikacijama na 100 metara delfin, dok će Kenan Dračić i Filip Kuruzović plivati kvalifikacije na 200 metara slobodno.

Dino Sirotanović i David Vučić će se takmičiti na dionici 50 metara delfin, dok Iman Avdić očekuje nastup na 200 metara mješovito. Takođe, Arian Kadić će plivati na 200 metara prsno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!