Svjetska manifestacija “Olimpic day” će se održati u Zavidovićima na golf igralištu Forest Creek

Ostali sportovi 18. apr 202412:13 0 komentara
Foto: N1

U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine 30. maja ove godine održat će se manifestacija "Olympic day" na golf igralištu Forest Creek u Parku prirode Tajan u Zavidovićima.

Foto: N1
Foto: N1
Foto: N1
Foto: N1
Foto: N1

Tim povodom danas je održan zvanični sastanak na kojem su generalni sekretar Olimpijskog komiteta Said Fazlagić i stručna saradnica za sport Dejana Planinčić upoznali sportske radnike Zavidovića sa cjelokupnom organizacijom ove svjetski poznate manifestacije.

Na sastanku je ispred Gradske uprave Zavidovića prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Idriz Alihodžić, koji se tom prilikom zahvalio delegaciji Olimpijskog komitetu što su izabrali Zavidoviće za organizaciju ovakve manifestacije.

Također, pomoćnik gradonačelnika je istakao da će se gradska uprava i sportski kolektivi staviti na raspolaganje i organizirati što bolje ovu manifestaciju.

Ispred domaćina golf kluba Krivaja prisutnim se obratio sportski direktor i proslavljeni rukometni reprezentativac Adnan Šabanović, te istakao da mu je čast da golf klub Krivaja može biti domaćin jedne od manifestacija Olimpijskog komiteta BiH.

Moderator manifestacije “Olympic day” Haris Galijašević je istakao da se očekuje učešće oko 120 dječaka i djevojčica, te da će isti promovisati deset Olimpijskih sportova i da će ovo biti jedna od najboljih manifestacija ove godine u BiH.

Očekuje se dolazak velikog broja istaknutih sportaša BiH Elvedine Muzaferije, Amela Tuke, Nedžada Fazlije, kao i velikog broja medija, koji će prisustvovati ovoj manifestaciji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!