Vaterpolisti Budućnosti napadnuti mačetama i bejzbol palicama

Ostali sportovi 29. maj 202418:58 1 komentar
Glavni Grad Podgorica

U neposrednoj blizi bazena SC "Morača", napadnuti su vaterpolisti Budućnosti od strane NN lica mačetama i bejzbolkama, a jedan od njih (vaterpolo reprezentativac) je zadobio teže povrede.

Saopštenje kluba prenosimo u cjelini:

“28.05.2024. godine u 17:20h u parku koji je u neposrednoj blizini gradskih bazena, a nakon završenog trenažnog procesa, grupa vaterpolista uputila se prema svojim kućama. U tom trenutku bili su napadnuti od strane više NN lica koja su na glavama imali fantomke, u rukama mačete i bejzbol palice.

JOŠ SPORTA

Tom prilikom ozbiljne povrede zadobio je perspektivni mladi sportista našeg kluba, vaterpolo reprezentativac mlađih kategorija Crne Gore, nosilac srebrene medalje sa Evropskog prvenstva, odigranog 2023. godine u Podgorici, stipendista Ministarstva sporta Crne Gore, koga u ovom klubu krase sve one osobine koje krase vrhunske sportiste, izuzetno miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan đak“.

Ovim putem molimo medije da objave ovo saopštenje i svojim narednim tekstovima utiču na kompletno društvo koje mora stati na put svakom obliku agresivnog ponašanja koje ime za cilj namerno povređivanje i nanošenja bola drugim osobama, bilo psihičkog ili fizičkog“.

Da se izrade smjernice i način podrške i obezbijede zaštitu od nasilja. Da prestanemo razmišljati da li naša djeca imaju u svom okruženju nekog nasilnika koji pokušava imati nad njima moć. Da ovakav vid fizičkog nasilja može da dovede čak i do uništenja sportske obrazovne ili svake druge karijere. Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim nam idu djeca. Cijeli slučaj je prijavljen policiji i nadanja smo da će se razotkriti počinioci i kazniti po zakonu“, navodi se u saopštenju Vaterpolo kluba Budućnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare