Veliki uspjeh karatista iz BiH na Evropskom prvenstvu (FOTO)

N1

Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila na Evropskom prvenstvu četiri zlatne, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju.

U Tbilisiju glavnom gradu Gruzije od 9. do 11. 02. 2024. godine održano je Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i U-21 nas kojem je nastupilo više od 1100 takmičara iz 49 zemalja.

N1

N1 N1Bosnu i Hercegovinu je ponosno predstavljalo 37 takmičara. Naši sportisti su ostvarili izvanredne rezultate. Medalje za BiH su osvojile tri sestre Sipović, Emina, Ajla i Nejra, Ali Arnautović, Anes Bostandžić i Bekir Grabus.

Prva mjesta u svojim kategorijama i zlatne medlje osvojili su Anes Bostandžić – U21 +84 kg, Emina Sipović – U21 -61 kg, Ali Arnautović – kadeti -70 kg i Bekir Grabus – U21 -67 kg. Srebrenu medalju donijela je Ajla Sipović – juniorke -66 kg, dok je njena sestra Nejra Sipović osvojila bronzanu medalju u kategoriji U21 – 55 kg-

U konkurenciji od 49 država, bh. reprezentacija se plasirala u sam vrh karatea u Evropi osvojivši 3. mjesto u generalnom plasmanu.

U ovom velikom uspjehu nezapaženo je prošlo i sedmo mjesto ženskog kata tima koji čine Kristina Stanojević, Merjema Peštalić i Aldijana Salihović, djevojke iz Karate kluba „Želja Ipon“ iz Srebrenice koji trenira Kristina Marinković.

One su kao kata tim već 9 godina prvakinje Republike Srpske i državne prvakinje, neporažene u Bosni i Hercegovini. Prvakinje Balkana su bile 2019. i 2020. godine, a trećeplasirane na balkanskom prvenstvu 2018. 2022 i 2023. godine.

Ove godine su već osvojile i titulu najboljih seniorki osvojivši zlatnu medalju na entitetskim i državnim prvenstvima. Za 15 dana ih očekuje i seniorsko Balkansko prvenstvo u Podgorici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!