Youtuber snažnim udarcem skoro izbacio MMA legendu iz ringa (VIDEO)

Prinstcreen

Poznati youtuber Jake Paul koji se već neko vrijeme bavi boksom, došao je do još jedne pobjede u karijeri, ovoga puta protiv legende MMA sporta Natea Diaza nakon borbe od 10. rundi.

U spektaklu kako su mnogi nazvali ovaj duel, još jedan legendarni borac je pristao da se za veliki novac blamira u ringu. Prije njega su to radile i MMA legende poput Andersona Silve, Tyron Woodley i Bena Askrena, a na listi se našao i Nate Robinson, NBA zvijezda.

Daleko je doduše Paul od amatera i evidentno je da ulaže ozbiljan rad i trud u pokušaju da napravi boksersku karijeru, ali činjenica da su ga i ovaj put navijači izviždali pokazuje šta misle o njegovim pobjedama.

Prije ovog meča, Paul je imao samo jedan poraz dok mu je ovo bila sedma pobjeda. Dok je sa druge strane Diazu ovo bila prva borba od rastanka sa UFC organizacijom i boks debi, koji nije prošo onako kako je očekivao.

Borba je manje više završena već u prvoj rundi, kada je Paul napao Diaza serijom udaraca koji su borca dobro prodrmali. Diaz se oporavio koliko toliko i nastavio, ali nastavak meča je ličio na druge Paulove pobjede, a njegov protivnik je malo po malo posustajao.

Publika je od starta bil naklonjena Diazu, ali mu nije previše pomogla. U nekoliko navrata, delovalo je da, poslije udaraca ne može da stoji, a posebno se izdvojio trenutak kada je zamalo ispao iz ringa nakon jednog projektila, ali je uspio da izdrži do kraja.

Diaz je ostao na nogama, a meč je završen „klinčom“ u kojem su bili obojica, što se publici nije baš dopalo. Tako, sudijskom odlukom pobjeda dodijeljena Paulu.

Na samom kraju borbe, protivnici su čestitali jedan drugom, a youtuber je pozvao Diaza da se ponovo sretnu, ali, ovoga puta na njegovom terenu, u oktagonu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad