Direktor “Pfizera“ o Novaku i koronavirusu u Australiji

Tenis 13. jan 202216:13 > 14. jan 2022 09:13 1 komentar
REUTERS/Edgar Su

Novak Đoković je tema kojom se bave na svim meridijanima u posljednjih osam dana. Upravo zbog toga smo i saznali da je veliki navijač najboljeg tenisera današnjice Albert Burla, generalni direktor kompanije "Pfizer".

On je u razgovoru za “Bloomberg Markets and Finance“ odlučio da govori o Đokoviću, ali nije želio da se mješa u odnose Novaka i Australije.

“Kao prvo, ja sam veliki navijač Novaka Đokovića, ali ne mogu nikako da uđem sada u to da li je on imao potrebnu dokumentaciju za ulazak u Australiju ili ne. To je nešto što je između njega i vlasti, kao i doktora.“, poručio je Burla.

Iako je direktor kompanije koja pravi možda i najpoznatiju vakcinu na svijetu protiv korone istakao je da i preležan virus pruža neki vid zaštite.

“Smatram da je preležan virus vid zaštite od infekcije, ne samo u ovom slučaju nego generalno. I to na neko određeno vrijeme. U mnogim zemljama širom Europecertifikat vam je validan šest mjeseci nakon posljednje doze vakcine, a u slučaju preležanog virusa samo tri mjeseca nakon pozitivnog testa. Dakle, zaštita koju dobijate nakon prirodno preležanog virusa ne traje toliko kao posle vakcine. To je ono što sam ja rekao i o čemu mogu da govorim.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare