Prvi čovjek teniskog saveza Republike Srpske sankcionisan zbog sukoba interesa

Tenis 20. feb 202420:34 0 komentara
N1 (Draško Milinović)

Na današnjoj sjednici Komisije za odlučivanje u sukobu interesa Bosne i Hercegovine je zaključeno da je Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske, prekršio zakon.

Prema Transparency Internationalu BiH, Draško Milinović je istovremeno bio direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH i predsjednik Teniskog saveza RS. Teniski savez RS je dobio desetine miliona KM iz budžeta za izgradnju teniskih terena u Banjoj Luci, a Milinović je kažnjen zbog toga.

Transparency International u BiH je već prošle godine prijavio Komisiji kršenje zakona. Izgradnja teniskih terena u Banjoj Luci, na kojima se održavao turnir Srpska Open, realizovana je prebacivanjem javnog novca na račune Saveza, kako bi se izbjegao postupak tendera za izgradnju ovog objekta.

Sredstva za izgradnju ovog kompleksa, koja prema informacijama iz medija iznose preko 20 miliona KM, obezbijedili su Grad Banja Luka i Vlada Republike Srpske. Međutim, izbjegavanjem raspisivanja tendera, novac je prebačen u vidu granta Teniskom savezu RS. Na taj način, Savez je trošio milionska javna sredstva bez javnog nadmetanja, birajući izvođače radova pod uslovima i cijenama koje nisu transparentne.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!