Rečenica Novaka koja je zabrinula sve pred Roland Garros: Šta to muči Đokovića?

Tenis 25. maj 202411:44 0 komentara
REUTERS/Ciro De Luca

Novak Đoković je doživio bolan poraz u polufinalu turnira u Ženevi od Tomaša Mahača rezultatom 6.4, 0:6, 6:1 i otvorio brojna pitanja pred start Roland Garrosa.

Teniser iz Srbije je u Švicarsku otišao sa namjerom da odigra nekoliko mečeva i podigne formu koja je ove sezone neprepoznatljiva, ali je na kraju doveo do toga da se i sam zapita šta i kako dalje.

Porerd poraza, zabrinjava činjenica i da je tokom meča tražio je pomoć fizioterapeuta, da se u jednom trenutku prilično tresao, a da je poslije svega i svojim izjavama pokrenuo lavinu pitanja.

„Teško je fokusirati se na tenis kada imate druge brige na umu“, rekao je Đoković između ostalog u prilično zabrinjavajućoj izjavi pred početak grand slama u Parizu.

Nakon ovakve rečenice, postavlja se pitanje – šta to muči Novaka Đokovića.

Ako je u pitanju povreda ili neki problem sa zdravljem, da li mu je onda trebalo da uopšte igra turnir koji je u nedjelji pred Roland Garros koji je po svim standardima najteži grand slam za igranje kada je u pitanju fizički aspekt.

Šljaka, dugi mečevi, protivnici koji čak i kada ne mogu da te pobjede, mogu da te iscrpe i na sve to dvije nedjelje žestokog tenisa ukoliko želi da dođe do titule su dovoljan izazov da nije moralo da se komplikuje igranjem turnira u Ženevi i rizikovanjem povreda i stvaranjem novih problema.

„Naravno da sam zabrinut… Nisam igrao dobro cijele tokom godine, osim nekoliko mečeva. Stvari su takve kakve su. Ne vidim sebe kao favorita u Parizu. Pokušaću da idem meč po meč, pa ćemo vidjeti“, kazao je Novak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!