U Tuzlu stiže rekreativna teniska elita: Haris Džinović, Savo Milošević, Elvir Bolić, Zlatan Muslimović…

Tenis 23. apr 202421:16 0 komentara
N1

Na teniskim terenima Sloboda prošle godine uspješno je organizovan prvi međunarodni turnir za veterane.

Ovim turnirom ujedno je obilježeno 125 godina tenisa u Tuzli. Uspješnost prvog turnira razlog je najave “2. Tenis Fest Tuzla 2024” koji će biti održan u periodu od 10.05. do 12.05.2024. godine na teniskim terenima Sloboda.

Na turniru se očekuje učešće velikog broja tenisera i teniserki iz BiH i zemalja regiona. Zasluge za organizaciju turnira pripadaju direktoru turnira Dariju Miraščiću koji navodi da elita rekreativnog tenisa iz cijelog regiona stiže u grad soli.

“Glavni cilj organizacije turnira jeste da se provede nekoliko, lijepih, zajedničkih dana u igri, druženju, takmičenju i borbi za prvake u svim kategorijama. Očekujemo dolazak preko 100 igrača iz cijelog regiona. Dolaza su najavili prijatelji i rekrativci iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, pa čak i Austrije i naravno BiH.”, navodi Miraščić uz potvrdu da su dolazak najavile i mnoge ličnosti iz javnog života.

“Svoj dolazak su najavile mnoge javne ličnosti, kao što su Haris Džinović, Elvir Bolić, Zoran Mamić, Vedin Musić, Zlatan Muslimović, Samir Muratović, Harun Mahmutović, Igor Stojanović (aktualni potpredsjednik Federacije BiH) kao i aktualni selektor fudbalske reprezentacije BiH Savo Milošević.
Svi oni će se takmičiti u starosnim kategorijama kojima i pripadaju.”, za Tuzlanski.ba navodi Miraščić koji je i sam dugo godina aktivno igrao tenis na terenima pod Slanom Banjom.

Tuzla će zasigurno biti poprište jedne lijepe, teniske priče a Miraščić za kraj navodi da je velika čast, a istovremeno i odgovornost da organizacija turnira prođe u najboljem mogućem redu jer Tuzla, s obzirom na dugogodišnju tenisku tradiciju ovakav jedan teniski spektakl zaista zaslužuje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!