Zatraženo uklanjanje zastave sa ljiljanima u dijelovima dvorane u Kelnu

Košarka 06. sep 202214:26 2 komentara
F.Z./N1

Pojedini mediji u BiH objavili su informaciju da je navijačima Bosne i Hercegovine zabranjeno unošenje zastava Republike BiH sa ljiljanima u dvoranu u Kelnu gdje se danas igra utakmica četvrtog kola grupne faze EP.

Novinari N1 koji su u Kelnu provjerili su da li je ta informacija tačna.

Iz FIBA-e su našim novinarima pojasnili da nijedna zastava ne smije biti postavljena preko brending reklama Evropskog prvenstva, ali da unošenje zvaničnih zastava nije zabranjeno. No, prema pravilima dvorane na vidnim mjestima mogu biti samo službene zastave zemalja, pojašnjeno je iz FIBA-e za N1.

Reporteri N1 razgovarali su sa navijačima koji su im potvrdili da su ih iz obezbijeđenja upozorili da sklone zastave sa ljiljanima.

F.Z./N1
F.Z./N1

Ovo je objašnjeno i na zvaničnoj stranici FIBA-e gdje su nabrojali šta je sve dozovljeno unijeti u dvoranu, pa su između ostalog, naveli i zastave striktno ističući da je zabranjena svaka druga osim zvanične. To znači da navijači BiH, ali i svake druge države iz koje dolaze timovi na Eurobasketu, mogu na tribinama držati i u dvoranu unijeti samo zvaničnu zastavu (fotografija ispod).

FIBA/Screenshot

Navedeno je i to da nijedan transparent na tribinama ne smije imati “zabranjene poruke”, a što se prije svega odnosi na uvredljive sadržaje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare