Norris izborio pole u dramatičnim kvalifikacijama VN Singapura

Formula 1 21. sep 202416:42 0 komentara

Lando Norris osvojio je peti pole position ove sezone i šesti u karijeri nakon što je u posljednjem dijelu kvalifikacija u svom jedinom krugu odvozio dovoljno dobar krug za prvo mjesto ispred Maxa Verstappena, a Carlos Sainz razbio se na početku Q3 u pripremnom krugu.

Vozači su već bili u svojim prvim Q3 krugovima u trenutku dok se Sainz razbio u posljednjem zavoju i izazvao crvenu zastavu, a tada su vremena imali samo Verstappen, Piastri i Hulkenberg, donosi MaxF1.net.

Ali Verstappen je izgubio krug jer nije dovoljno usporio pod dvostrukom žutom zastavom pa su skoro svi vozači imali samo jedan brzi krug na jedinom preostalom setu soft guma iako je na satu ostalo više od osam minuta.

Kad su se kvalifikacije nastavile, vozači nisu žurili budući da su ionako planirali odvoziti samo jedan krug, a Norris je uspio opravdati status favorita i zauzeti prvo mjesto s krugom 1:29.525.

Verstappen je bio jako zadovoljan drugim mjestom, što je veliki preokret u odnosu na formu na slobodnim treninzima, a Hamilton je također ugodno iznenadio na trećem mjestu za Mercedes.

Russell je bio 0.026 sekundi sporiji od Hamiltona i tek peti puta izgubio od momčadskoga kolege u kvalifikacijama ove sezone, a jedna od zvijezda kvalifikacija bio je Hulkenberg u Haasu na šestom mjestu.

Sedmi je bio Alonso u Aston Martinu ispred Tsunode u RB-u, a katastrofalni rasplet kvalifikacija za Ferrari upotpunio je i Leclerc kojem je obrisan jedini krug koji je odvozio u Q3 pa će on i Sainz startati s devetoga i desetog mjesta.

Albon i Colapinto bili su blizu prolaska u Q3 na 11. i 12. mjestu za Williams ispred Pereza koji je razočarao na 13. mjestu za Red Bull, na istom mjestu na kojem je ovdje startao i prošle sezone.

Magnussen je u svom F1 povratku na 14. mjestu bio sporiji od Hulkenberga, 15. puta ove sezone, a Ocon je pobijedio Gaslyja iako nije mogao bolje od 15. mjesta za Alpine.

U prvom dijelu kvalifikacija oprostili smo se od Ricciarda, kojem bi ovo mogla biti i oproštajna F1 utrka, Strolla, Gaslyja, Bottasa i Zhoua.

Utrka je na rasporedu u 14:00.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!