Problemi u Red Bullu, nakon dva ključna čovjeka napušta ih i šef strategije!

Formula 1 24. sep 202420:41 0 komentara
REUTERS/Carlos Perez Gallardo

Red Bullov šef strategije Will Courtenay napustit će momčad s kojom je od samoga početka prije gotovo 20 godina i pridružiti se McLarenu gdje bi trebao zauzeti poziciju sportskoga direktora, donosi MaxF1.

Courtenay je u Red Bullu od prve sezone 2005., a u ekipu je stigao dvije godine ranije dok se još zvala Jaguar. U Red Bullu je započeo kao inženjer za strategiju, a dvije godine kasnije postao je viši analitičar.

Od 2010. godine Courtenay je glavni strateg ekipe koja je od te sezone počela osvajati naslove prvaka, ali od 2026. promijenit će okruženje i pridružiti se McLarenu.

“Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Willu u McLaren,” rekao je šef tima Andrea Stella.

“Njegovo iskustvo, profesionalizam i strast prema motosportu čine ga idealnim kandidatom za vođenje naše sportske funkcije F1. Sada ulazimo u ključnu fazu našeg putovanja kao momčad i uvjereni smo da će on biti izvrstan dodatak našem snažnom vodstvenom timu dok se nastojimo nastaviti boriti za pobjede i prvenstva.”

Red Bull je kratko potvrdio da Courtenay nastavlja raditi u timu do kraja ugovora odnosno do sredine 2026. godine.

“Willu je ponuđeno mjesto sportskog direktora,” rekao je glasnogovornik Red Bulla.

“Nakon duge i uspješne službe, s ekipom od dana Jaguara, tužni smo što ga vidimo kako odlazi, ali želimo mu sve najbolje u ovom koraku. Will će i dalje biti dio tima i kojem ugovor istječe sredinom 2026.”

Red Bullu je ovo treće veliko ime za koje je ove sezone objavljeno da napušta ekipu – iduće sezone Adrian Newey odlazi u Aston Martin, a Jonathan Wheatley u Sauber, koji će 2026. postati Audi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!