Hezonja prozvao trenera nakon novog poraza, stigao je i odgovor Matea

Košarka 13. okt 202419:26 0 komentara
REUTERS/Fabrizio Bensch

U Real Madridu mnogo toga ne funkioniše dobro na startu sezone 2024/25, što je potvrdila i treća utakmica u španskom prvenstvu.

„Kraljevski“ klub poražen je sa 83:79 na gostovanju u Bilbau, što je Madriđanima bio drugi poraz u ACB ligi, odnosno već četvrti u sezoni.

Već na poluvremenu pomenute utakmice Mario Hezonja, jedan od najboljih u timu, kritikovao je trenera Ćusa Matea zbog izmjena.

„Moraćemo dobro da se oznojimo ako želimo da osvojimo nešto ove sezone. Počeli smo dobro, ali je onda trener krenuo sa izmjenama i nikako nismo uspjeli da uđemo u ritam sa novim igračima“, rekao je Hezonja još na poluvremenu, kada je utakmica polako već počela da izmiče kontroli Madriđana.

Na konferenciji za medije mu je stigao i odgovor. Mateo je pokušao da spusti loptu, ali je jasno da u Realu mnogo toga ne funkcioniše dobro, a trener je pred otkazom.

„Nisam čuo. Ako je tako, ne znam, mi smo uvijek, uvijek zajedno. Mogu da razumijem određeni trenutak frustracije. Ali stvari o kojima moramo da pričamo, govorimo između sebe, mi nismo ljudi koji vole da emituju ako je to kritika bilo koga. Treba da se smirimo i da nastavimo da radimo, to je ono što moramo“, rekao je Mateo.

Pomenuo je trener i neke prethodne poraze početkom sezone.

„Naša liga nije laka, ni na jednom polju. Ovi porazi, poput onih u Coruni i Minhenu, lekcije su koje moramo dobro naučiti. Daleko od kuće nam je teško. Od prvog trenutka smo očekivali da ćemo morati da se pomučimo, da se mnogo znojimo. Možemo mnogo više nego što smo uradili u prvom poluvremenu.“

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!