Kanada poslala Španiju kući, Grčka čeka Srbiju

Košarka 02. aug 202419:28 0 komentara
REUTERS/Evelyn Hockstein

Košarkaška reprezentacija Kanade obezbijedila je plasman u četvrtfinale i pre duela sa Španijom, ali se nije mnogo obazirala na tu činjenicu. Slavila je sa 88:85, ostavila je Grčku da čeka na trećem mjestu, a Australija je u TOP 8.

Grčka sada čeka epilog duela između Srbije i Južnog Sudana. Grcima treba pobjeda Srbije od tri i više razlike, ili će se i oni kao Španci, spakovati i krenuti kući. Najefikasniji u sastavu Kanade bili su Shai Alexander sa 20, Andrew Nembhard sa 18, RJ Barrett sa 16, Dillon Brooks sa 13 poena. Kod Španije, Dario Brizuela je postigao 17, Segio Llull 13, Alex Abrines sa 12 poena.

Poslije izjednačene i ravnopravne igre tokom prve dionice, Kanada je do kraja prvog poluvremena stekla 11 poena prednosti – 49:38. Španija je u nastavku morala da odigra na sve ili ništa, jer su koferi bili spakovani.

Izabranici Sergia Scariola, uspjeli su sredinom posljednjeg kvartala da stignu do 65:68, Kanada je uspjela da odbije ovaj nalet, na nešto više od tri minuta prije kraja, imala je plus sedam – 80:73. Španija se nije predavala, stigla je do 79:82.

Uslijedio je rat nerava, Brizuela je promašio trojku za izjednačenje, Alexander je napravio prekršaj u napadu, Abrines je pogodio jedno slobodno bacanje – 80:82. Barrett je pogodio trojku za 85:80. Pradilla je smanjio na 82:85, a Alexander pogodio jedan penal za 86:82. Llull je na tri sekunde prije kraja pogodio trojku za 85:86. Alexander je pogodio dva penala, a Llull promašio trojku za izjednačenje sa pola terena.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!