Košarkaši Portorika odigrali partiju života i izborili plasman na Olimpijske igre

Košarka 08. jul 202408:50 0 komentara
Foto: FIBA

Košarkaši Portorika posljednji su sudionici muškog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu koje će se održati od 26. jula do 11. augusta, oni su u finalu kvalifikacijskog turnira kojem su bili i domaćini u San Juanu svladali Litvu sa 79-68 (19-19, 20-16, 23-15, 17-18).

Portoriko će tako zaigrati na OI po prvi put nakon 20 godina, a za taj uspjeh najzaslužniji je razigravač Jose Alvarado koji je u finalu postigao 23 koša uključujući i 10 u ključnom razdoblju u trećoj četvrtini kada je napravljena odlučujuća razlika, odnosno kada se Portoriko odvojio na 14 poena prednosti.

Tremont Waters je dodao 18 poena za domaće, dok su kod Litvanije, koja će propustiti druge OI zaredom, najefikasniji bili Rokas Jokubaitis sa 16 ubačaja te Domantas Sabonis sa 10 pogodaka i 9 skokova.

Portoriko je tako postao treći domaćin kvalifikacijskog turnira koji je izborio OI, u nedjelju je to uspjelo i Grčkoj koja je u Pireju asvladala Hrvatsku sa 80-69 te Španija koja je u Valenciji nadigrala Bahame sa 86-78. Jedini neuspješan domaćin bila je Latvija koja je u finalu turnira u Rigi izgubila od Brazila sa 69-94.

U Parizu će Portoriko igrati u skupini C sa Srbijom, SAD-om i Južnim Sudanom. U skupini A bit će Kanada, Australija, Grčka i Španjolska, a u skupini B igrat će domaćin Francuska, svjetski prvak Njemačka, Japan i Brazil.

BONUS VIDEO

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!