LeBron i njegov sin ispisali historiju i uradili nešto što niko do sada nije: Show Lakersa na startu nove sezone! (VIDEO)

Košarka 23. okt 202408:51 0 komentara

Los Angeles Lakersi savladali su Minnesotu sa 110:103 na otvaranju nove NBA sezone, ali to ni po čemu nije najvažnija vijest u "gradu anđela".

Po prvi put u historiji NBA lige smo imali priliku da vidimo oca i sina zajedno na terenu. LeBron James (39) je dočekao da konačno zaigra sa 20-godišnjim sinom Bronnyjem Jamesom, pa su tako ispisali historiju lige.

Odigrali su zajedno dva i po minuta u debiju Bronnyja u NBA ligi. Prvi su otac i sin koji su istovremeno bili u NBA ligi, prvi su otac i sin koji su bili u istom timu, prvi koji su zaigrali zajedno i prvi koju su upisali pobjedu.

LeBron James je susret završio sa 16 poena, pet skokova i četiri asistencije uz loš šut iz igre (7/16, 1/4 za tri), dok je Bronny promašio oba pokušaja iz igre, ali stigao do jednog skoka.

Anthony Davis je iznio ovu pobjedu Lakersa sa 36 poena i 16 skokova, dok ga je pratio Rui Hachimura sa 18. J.J. Reddick je upisao pobjedu na debiju za Lakerse što mu je ujedno prvi trenerski posao na bilo kom košarkaškom nivou.

Anthony Edwards je brojao do 27 poena, a jedan od njih je upisao upravo preko Bronnyja, a ta fotografija će jednog dana završiti u NBA muzeju.

Ova fotografija.

LeBron je uspeo da uđe u historiju po još jednom parametru. Sada je i zvanično uz Vincea Cartera na listi igrača koji su odigrali 22 sezone u NBA ligi. James je šesto po broju mečeva odigranih u NBA ligi (1.493) i to bez računanja duela u play-ofu (287).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!