NBA ima prvi navijači kop! U njega ne može svako da uđe

Košarka 25. okt 202418:12 0 komentara
Reuters

Ko god je odgledao bar jednu NBA utakmicu sigurno je primijetio dijametralnu suprotnost između tamošnjih i recimo navijača Crvene zvezde, Partizana, Panatinaikosa, Fenerbahčea...

Mlako je blaga riječ za ono što fanovi nude sa one strane Atlantika, ali napravljen je prvi korak ka „evropizaciji“ navijača u Sjedinjenim Državama. I to u Los Angelesu.

Clippersi su u prvom meču u sezoni poslije produžetka poraženi od Phoenix Sunsa, međutim, dobili su ono što nijedan drugi klub u SAD nema – navijački kop.

Klub iz Kalifornije je u novom dvorani „Intuit dom“ odlučili da jedan sektor bude rezervisan iza koša bude rezervisan isključivo za „vatrene“ navijače i nazvali ga je The Wall (Zid). mediji iz SAD-a navode da su vlasnici tima na ovaj način željeli eda unesu dašak evropskog navijanja na NBA utakmice.

Vlasnik Clippersa, milijarder Steve Balmer je je zamislio da Zid bude „najluđi sektor u cijelom američkom sportu“, sa ukupno 300 mjesta. Sektor ima 51 red, a prvih 13 rezervirano za pristalice kluba koji će stajati cijeli meč. na tom dijelu tribina zabranjeno je navijati za protivnički tim, a Clippersi su angažovali redara kome je zadatak samo da „skenira“ da se neki protivnički navijač ne pojavi u tom sektoru.

Od „vatrenih“ pristalica se očekuje da zvižde protivničkom timu i pjevaju svojoj ekipi, ulaznice za taj dio tribine ne smiju da se preprodaju, a za razliku od ostatka dvorane, navijači smiju da sjednu na koje god mjesto žele.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!