Potez koji je izazvao oduševljenje: Žalgiris u dresovima sa bojama Ukrajine

Košarka 08. mar 202215:57 > 15:57 0 komentara
Eurohoops

Žalgiris iz Kaunasa danas je oduševio javnost nakon što je predstavio posebnu garnituru dresova kojom će pružiti podršku Ukrajini.

Umjesto zeleno-bijelih, igrači litvanske ekipe će na susretu 29. kola Eurolige protiv Barcelone nositi gartnituru dresova u plavo-žutoj boji Ukrajine.

“S obzirom da se približava Dan nezavisnosti Litvanije, Žalgiris poziva navijače da nam se pridruže 11. marta u Zalgirio Areni, kada će naš tim igrati protiv Barcelone. Ovaj put litvanski prvaci i navijači ekipe ne samo da žele proslaviti vlastitu nezavisnost, već i izraziti solidarnost s Ukrajincima koji se trenutno bore za slobodu”, navodi se u saopštenju litavnske ekipe.

Navijači su također pozvani da donesi litvansku i ukrajinsku zastavu koje će biti istaknute tokom intoniranja himne, a nove dresove ekipe dizajnirao je njihov sponzor “TUTA”.

“Borba Ukrajine za slobodu ne može postati pitanje, jer to je nešto što je prirodno i razumljivo. Ne možemo se složiti sa ovim stvarima koje se dešavaju i zbog toga smo odlučili pokazati solidarnost s Ukrajincima, ali i poslati poruku o njihovom herojskom otporu protiv ruske agresije”, rekao je kapiten Žalgirisa Paulius Jankunas.

U ovoj utakmici dodatan litvanski ton pružit će i članovi Barcelone Rokas Jokubaitis, Sarunas Jasikevicius, Darius, Maskoliunas, Tomas Masiulis, Justas Grainys i Mindagas Gudelis koji se vraćaju kući.

Susret Eurolige između Žalgirisa i Barcelone igra se u petak sa početkom od 19 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!