Punter utišao 20.000 navijača Zvezde: Barcelone slavila u grotlu Beogradske arene (VIDEO)

Košarka 18. okt 202422:36 0 komentara

Košarkaši Crvene zvezde u 4. kolu Eurolige poraženi su od Barcelone u nevjerovatno mmeču rezultatom 98:94.

Beograđani su upisali prvi poraz, a identičan skor 3-1 ima i katalonski gigant.

Ekipi sa Kalemegdana presudio je Kevin Punter, koji je pogodio ključnu trojklu u produžetku za 96:93, a potom i ukrao loptu domaćem timu za konačan rezultat. Doskorašnji kapiten Paertizana je meč završio sa 26 poena.

Iskusni Amerikanac je na startu meča najavio da bi mogao da izraste u junaka na terenu na kome je tri sezone nosio dres tima iz Humske. Punter je postigao uvodna četiri poena za Barcu, odnosno šest od prvih 11 za svoj tim i gosti su u 5. minutu imali plus 6 – 13:7.

Spektakularna koreografija 20.000 navijača Crvene zvezde protiv Barcelone (VIDEO)

Teodosić brzo ušao umjesto Caanana i Zvezda zaigrala sa dva plejmejkera i od tog trernutka napd domaćeg tima bio je mnogo tečniji i opasniji, što se odmah odrazilo i na rezultata. Igrači Zvezde napravili seriju 9:2 za prvo vodstvo 16:15 u 7. minutu, a poslije dvije vezane trojke Yaga na 72 sekunde prije kraja prve deonice ekipa sa Kalemegdana je došla do najveća četiri poena viška – 25:21. Ipak, ni paklena atmosfera u dvorani nije omela Katalonce da uzvrate serijom 5:0 i četvrtinu završe sa pola koša plusa – 26:25.

Brazilac Yago je u drugoj četvrtini hrabro krenuo na mnogo dominantnije igrače Barcelone i pogurao je svoj tim do najvećih šest poena viška u 16. minutu – 39:33, ali se i povrijedio nakon što se nezdogno prizemljio.

Održavali su domaći prednost sve do finiša poluvremena, kada je katalonski tim mini serijom 4:0 izjednačio i Zvezdi „ostavio“ posljednji napad. Imali su dvije sekunde za poslednji napad i pogodili su za tri poena! Odnosno, Codi Miller-McIntyre bukvalno u posljednjem trenutku za vodstvo ekipe na poluvremenu – 47:44.

Zvezda je postigla osam trojki iz 12 pokušaja u prvih 20 minuta, ali imala je i tri izgubljene lopte više od rivala (8-5).

Barcelona serija 10:2 na početku drugog poluvremena za 54:49 u 24. minutu, ali uzvratila je Zvezda poslije time-outa.

Najprije su po trojku pogodili, u tim trenucima odlični, Daum i Kalinić, a ubrzo je kompletirana serija domaćih od 10:0 za vodstvo 59:54 u 27. minutu. Odlična odbrana domaćih skoro četiri minuta ostavila je Barcelonu bez poena, a post je prekinuo Punter (59:56).

Daum 8 u trećoj četvrtini, a trojkom Bolomboyja Zvezda se u 29. minutu „odlijepila“ na sasvim solidnih devet poena viška – 65:56. Ipak, finiš ovog dijela meča pripao je gostima koji su uspjeli da se približe na tri poena minusa (69:66) pred posljednju dionicu. Valja napomenuti da je u tom periodu Punter zaradio tehničku i to nakon lične greške Branka Lazića i oštre reakcije Amerikanca prema jednom od sudija koga je čak i pogodio loptom.

Urnebesna scena: Pas zalutao na parket u Beogradu na meču Zvezda – Barcelona (VIDEO)

U dramatičnoj posljednjoj dionici, uz kojoj je bilo svega i svačega, sve je stalo u posljednja dva minuta. Yago je mogao da izraste u junaka pobjede, ali to mu nije dozvolio motivisani Punter. Amerikanac je na deset sekundi prije kraja pogodio trojku (82:84), međutim, Brazilac je poslije time-outa hrabro ušao pod koš rivala i, ispostaviće se, doneo dodatnih pet minuta svom timu. Punter je pokušao trojkom iz velike udaljenosti da dokusuri tim za koji je nekad igrao, ali nije bio precizan.

Ipak, to što nije uspeo u finišu regularnog dijela meča uspeo je u dodatnih pet minuta. Zvezda je imala tri poena viška poslije pet vezanih poena Yaga (93:90), ali su Nikola Laprovittola i potom Punter trojkama preokrenuli i najavili konačan ishod.

Punter je odličnu partiju krunisao poenima u posljednjim trenucima duela za dramatičnu pobjedu Katalonaca u Beogradu.

Crvena zvezde narednog četvrtka gostuje madridskom Realu, a Barcelona će dan kasnije dočekati Asvel.

Katalonci su u seriji od 12 pobjeda protiv Zvezde, a dobili su 15 od 17 međusobnih duela od 2015. kada je srpski tim zaigrao u novoj eri Eurolige.

Sve mečeve Eurolige gledajte na Sport klubu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!