Rade Bogdanović: Fudbaleri ljetuju na Maldivima, košarkaši u Čačku, to je razlika

Košarka 09. sep 202314:35 0 komentara
BeFunky/REUTERS/Novak Djurovic/Printscreen

Najpopularniji srpski TV komentator Rade Bogdanović ponovo je podijelio javnost u Srbiji nakon što je uporedio je pristupe srpskih košarkaša i fudbalera na velikim takmičenjima.

Inače bivši fudbaler postao je viralan, najprije kada je u televizijskom studiju podijelio svoje rasistički nabijene opaske o ekipi Borussije iz Dortmunda, rekavši kako je odbrana Milionera “propala” kada je trener odlučio u zadnju liniju da postavi, kako je rekao, “četiri crnca”.

Bogdanović nije štedio fudbalske reprezentativce Srbije za vrijeme SP-a, a sada hvali košarkaše koji će se sutra protiv Njemačke boriti za naslov svjetskih prvaka.

Srpski su košarkaši i bez Nikole Jokića i niza zvijezda iznenadili i samu FIBA-u koja ih nije uvrstila ni u najširi krug kandidata za medalje.

Bivši fudbaler je gostovao na TV Prva i s košarkaškom legendom Željkom Rebračom utvrdio da fenomenalan uspjeh košarkaške reprezentacije nije slučajan, a ovako je to objasnio:

“Naši fudbaleri nemaju taj pristup kao košarkaši. Pa pogledajte samo ovog Aleksu Avramovića iz Partizana. On je ljetos prije početka priprema reprezentacije trenirao u svom Čačku s juniorima na 35 stepeni u dvorani i tako se spremao za početak priprema za ovaj SP. Šta su za to vrijeme radili fudbaleri? Mikonos, Rodos, Maldivi… E to je ta razlika.”, ocijenio je Bogdanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!