Unicaja protiv Reala osvojila košarkaški superkup Španije, tiha partija Džanana Muse

Košarka 22. sep 202421:57 0 komentara
Foto: Real Madrid Basket

Košarkaši Unicaje osvajači su Superkupa Španije nakon što su savladali Real Madrid rezultatom 90:80.

Unicaja je mnogo bolje otvorila meč. Zahvaljujući efikasnim napadima i solidnoj odbrani, uz početnu indisponiranost košarkaša Reala tim iz Malage je poveo 8:0, a nakon toga su povećavali prednost koja je išla i do 17 poena.

JOŠ SPORTA

Real je polako sustizao razliku, pa je tako sredinom druge dionice bilo samo osam razlike (44:36). Džanan Musa je na minut do poluvremena Real trojkom doveo na minus od pola koša, ali je u sljedeća dva napada Unicaja uspjela postići koševe i otišla na odmor sa prednošću od 49:45.

U prvim minutama drugog poluvremena Unicaja je održavala sada već mršavu prednost, prije svega što Real nije bio ekipa kakva zna biti, a njegovi igrači nisu bili raspoloženi za igru. Blancosi nisu iskoristili prilike koje im je protivnik pružio da u potpunosti anuliraju zaostatak, a na posljednji mali odmor se otišlo pri rezultatu 68:63.

U posljednjih pet minuta Real je ušao sa minusom od tri poena, ali to je najbliže što su Blancosi uspjeli doći. Do kraja utakmice razlika je samo rasla, a Unicaja je zasluženo slavila.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Kameron Taylor sa 19 ubačaja, 6 skokova i 5 asistencija, Pratio ga je Kendrick Perry sa 16 poena.

Kod Real Madrida najbolji je bio Facundo Campazzo sa 19 poena, Gaby Deck je skupio 13, Llull poen manje, a Musa je imao 8 poena (1/3 za tri poena, 0/5 za dva, 5/7 sa linije bacanja).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!