Zvezda bolja od Fenera u Istanbulu, na kraju +19 za Beograđane (VIDEO)

Košarka 15. okt 202421:53 0 komentara
KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Fenerbahce Basket na teškom gostovanju u Istanbulu rezultatom 76:57 i ostvarili treću pobjedu u nizu u Euroligi.

Furiozno je Crvena zvezda krenula od samog starta. Povela je 7:0, ali nije tu stala. Čitavu prvu četvrtinu odigrala je gotovo savršeno, na obje strane i dobila ju je 26:12.

Krenula je odlično i u drugoj četvrtini. Serijom 5-0 došla je poslije dva minuta do velikih 31:12. A onda je uslijedio pad. Skoro pet minuta gosti nisu postigli koš, a za to vrijeme Fener pravi seriju 12-0 i prilazi na 31:24.

A onda se pojavio Joel Bolomboy, koji je i do tada bio najbolji u crveno-bijelom dresu. Postigao je trojku, drugu na meču i ponovo donio dvocifrenu prednost – 34:24. Do poluvremena Fener je, na krilima Hays-Davisa uspio da smanji prednost Zvezde na manje od 10 poena – 38:31.

Za razliku od prve dvije četvrtine, treća je počela znatno tvrđe. Samo šest poena na obe strane u prva tri minuta. Ipak, u takvoj situaciji bolje se snašla Zvezda, za koju je proigrao Mike Daum i otišla je ponovo na dvocifrenu prednost – 45:34. Ali odgovara Fener serijom 7-0 i prilazi najbliže što je bio još od prvog minuta utakmice – 45:41.

A onda je ekipa Giannisa Sferopulosa podigla zid u posljednja tri minuta treće četvrtine. Primila je Zvezda samo poen, dok je sa druge strane postigla devet i u posljednjih 10 minuta ušla sa obećavajućih 54:42. Očekivao se furiozan nalet Fenerbahčea kako bi što prije uhvatio priključak. Ali umjesto toga uslijedila je defanzivna klinika Zvezde i praktično rutinsko privođenje utakmice kraju.

Zvezda je do isteka 35 minuta primila samo sedam poena u posljednjem kvartalu. A na drugoj strani je podigla prednost na kapitalnih 62:47. Tada su i navijači Fenerbahčea počeli da napuštaju dvoranu.

Posle je i Džoel Bolomboj postigao 1.001. prvi poen u Evroligi za maksimalnih +17 (64:47). Tu je bio kraj svih Fenerovih nada, a konačan ekser u kovčeg tih nada zabio je Nemanja Nedović trojkom za +19 (73:54).

U ostalim rezultatima Eurolige, Alba iz Berlina je savladala Lyon 84:79.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!