Halihodžić: Šanse za plasman na EURO su minimalne

Nogomet 17. nov 201409:25 > 09:36
N1

Nogometna reprezentacija BiH sinoć je deklasirana u Haifi. Izrael je sa visokih 3:0 savladao našu reprezentaciju. Telefonom iz francuskog Lillea u emisiju Novi dan javio se Vahid Halihodžić koji je dao svoje mišljenje o dešavanjima.

Nisam gledao cijelu utakmicu, samo reportažu, ali je rezultat vrlo nepovoljan. Obje ekipe su imale dosta šansi, ali su domaćini bili sretniji i konkretniji. Begović je spasio našu reprezentaciju i većeg poraza. Brine me to što se dešavalo“, kazao je popularni Vaha.

Na pitanje da li je situacija na terenu odraz stanja u svlačionici rekao je da se “loša atmosfera stvara odavno“.

“Kada se oko ekipe stvori takva atmosfera ona se prenosi na teren. Imamo izvanredne igrače u sredini terena, a tu smo izgubili utakmicu. Zbog čega, to je teško analizirati“.

Slavni stručnjak koji je na prošlom Mundijalu u Brazilu vodio selekciju Alžira smatra da BiH mora pobijediti sve utakmice do kraja da bi ostala u utrci, ali da će to biti vrlo teško i da su šanse minimalne.

Također rekao je da ne treba vruće glave donositi odluke vezano za selektora Sušića.

Čuo sam da ima mnogo kandidata kao njegovih zamjena. To je čovjek kojeg je nacija prije nekoliko mjeseci slavila. BiH ima dobru selekciju i treba analizirati zašto je došlo do ovakvih rezultata“, izjavio je Vaha za N1.