Argentinac najplaćeniji trener u historiji SAD-a: Finansiran od dva milijardera, evo koliko će zaraditi

Nogomet 11. sep 202418:13 0 komentara
AP Photo/Francois Mori

Nogometna reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država imenovala je Argentinca Mauricija Pochettina za novog selektora fudbalske reprezentacije.

Pričalo se o brojnim velikim imenima kao kandidatima za američku klupu, a Pochettina je odabrao sportski direktor reprezentacije, Matt Crocker koji je prethodno sarađivao s Argentincem u Southamptonu.

Pochettino tvrdi da nije puno razmišljao o priključivanju u projekat nogometne ekspanzije u SAD-u:

“Moja odluka da se priključim nogometnom projektu SAD-a nije bila samo nogometna. Privukao me put kojim ova ekipa i zemlja trenutno idu. Energija, strast i glad da ovdje postignem nešto doista historijsko, to su stvari koje su me inspirirale. Vidim grupu igrača punih talenta i potencijala, a zajedno ćemo izgraditi nešto posebno, na šta će cijela nacija biti ponosna.”

Američki ESPN tvrdi doznaje kako će Pochettino zarađivati šest miliona dolara godišnje na američkoj klupi, odnosno zaradit će 12 miliona dolara za dvogodišnji ugovor koji je potpisao te će tako postati najplaćeniji selektor u američkoj historiji. Zanimljivo, Argentinca ‘sponzorišu’ dva američka milijardera. Jedan od njih je osnivač kompanije Citadel, Kenneth C. Griffin, a dio Pochettinove plate pokrivat će i Scott Goodwin, suosnivač investicijske kompanije Diameter.

Pochettino će prvi ispit na klupi SAD-a imati protiv Paname. Riječ je o prijateljskoj utakmici koja će se odigrati 12. oktobra u Austinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!