Baljić za N1: Bajraktarević mora dobiti šansu, ova ekipa mora puno bolje, igrači primaju golove i ne pokazuju reakciju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Budimpešti igra meč drugog kola UEFA-ine Lige nacija protiv slekcije Mađarske.

Tražit će tim Sergeja Barbareza prve bodove u ovom takmičenju, a pred susret Zmajeva za N1 govorio je bivši reprezentativac naše zemlje Elvir Baljić.

“Prije svega mislim da tu ima mnogo detalja. Što se tiče Nizozemske oni su stvarno mnogo kvalitetniji. To su pokazali i nije sporno. Međutim, postavlja se pitanje šta smo mogli, a šta nismo. Protive velikih selekcija pokušamo se odbraniti, a u napadu šta učinimo. To nije funkcionisalo na ovom meču. Imali smo dosta propusta u timskoj odbrani. Nismo imali agresivnosti, puštali smo igrače. Mislim da defanzivno nismo uradili što se očekivalo od igrača. Naš najveći problem je posjed lopte. Stalno smo griješili u pasovima i prodavali smo loptu Nizozemcima gdje su jaki. Što se tiča napada oni su to odradili kako treba. Džeko i Demirović su postigli po gol i nema im se šta reći. Ipak, što se generalno tiče mnogo više smo mogli bez obzira što se radi o Nizozemskoj”, rekao je Baljić.

Nakon toga osvrnuo se i na Mađarsku.

“Svakako da igramo na strani. Svi znamo da Mađarska nije na nivou Nizozemske. Oni su doživjeli debakl od Njemačk sa 5:0. Imaju pritisak javnosti i večeras će biti motivisani. To će biti težak meč za nas. Moramo pokušati uzeti bod ili bodove, ali oni su u prednosti zbog svog terena. Pokušat će se iskupiti i neće biti lako, ali moramo puno više. Ono što nam još fali je mnogo više borbenosti i htijenja. Vidim da ima i nekih problema, stručni štab to pokušava riješiti. Nije to dobro za atmosferu i mora se sanirati”, rekao je Balić, a potom dodao:

“Podržavam stručni štab i svi igrači koji žele igrati za reprezentaciju iskreno trebaju biti tu. Mislim da će se ti problemi sanirati, ali opet kažem. Očekujem večeras drugačiju igru sistemski, pa i neke promjene u sastavu. Opet kažem, jako teška utakmica i želim sreću našim reprezentativcima i stručnom štabu.”

Da li bi večeras trebali imati rezultatski imperativ?

“To je bitno i moramo napraviti pobjednički mentalitet. Ne možemo se skrivati iza toga da se pravi reprezentacija i da imamo dosta novih igrača. Sve je to u redu i nije lako, još nismo napravili kostur reprezetnacije koji će nositi ovaj tim. Stalno dolaze igrači i tu bi se mogli fokusirati. Bitno je i da stvorimo pobjednički mentalitet. Protiv Nizozemske sam primijetio da igrači nakon svakog gola nemaju reakcije, nemaju ljutnje i reakcije. Sve se to mlako prihvata. Ne možemo otići i reći ‘igramo protiv Nizozemske, svakako ćemo izgubiti’. Moramo se mnogo više zalagati, moramo se boriti protiv takvih selekcija da bi nešto mogli napraviti. Nadam se da će večeras biti jedan dobar početak”, rekao je Baljić.

Komentarisao je mladog Esmira Bajraktarevića.

“Vidjelo se veliko samopouzdanje kod njega s obzirom da se radi o mladom igraču. On je u par poteza pokazao da vjeruje u sebe, jako je kreativan igrač. Nije lako izaći i napraviti par onakvih poteza. Probacivanje kroz noge takvim igračima, pa onda pas za Džeku pokazao je kvalitet. Treba mu dati šansu i to je ono što nam treba. Mislim da se radi o velikom potencijalu i mislim da bi trebao biti veliki igrač”, istakao je Baljić

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!