Balotelli bi u Seriju A – „Bilo je ponuda iz inostranstva…“

Nogomet 20. sep 202419:03 0 komentara
FABRICE COFFRINI / AFP

Italijanski napadač Mario Balotelli nada se da bi mogao da ponovo zaigra u elitnom rangu fudbala u njegovoj rodnoj zemlji.

„Želim da se vratim u Seriju A, zato sam i dalje kod kuće. Dobijao sam ponude iz inostranstva, ali sam sve odbio u nadi da ću se vratiti u Seriju A. Nema timova gde se ne bih uklopio, samo treba da razmislim koji bi mi mogli da mi ne odgovaraju“, iskren je 34-godišnjak u intervjuu za DAZN.

Balotelli je branio boje Adane u prošloj sezoni, a sada je bez angažmana. Bilans drugog mandata u turskom klubu je sedam golova na 16 utakmica.

„Prošao sam kroz trenutke u kojima sam se osjećao sam i bio demotivisan. Ipak, u tim trenucima mi je pomogla bliskost sa porodicom. Preduzeo sam psihološko putovanje koje mi je znatno pomoglo i mnogo sam se promijenio. Sada sam svjesniji samog sebe i zato znam kako da se kontrolišem, što ranije nisam uspijevao. Prošao sam kroz teška vremena, a krivo mi je što psihološki proces nisam dovršio ranije“, iskren je 189 cm visoki „Super Mario“.

Poznat po ekscesima, Balotelli je samo u proteklih godinu dana uspio da „obraduje“ saigrače pirotehnikom u svlačionici, ali i da bude učesnik neobjašnjive saobraćajne nezgode.

„Ne razumijem predrasude koje ljudi imaju o Balotelliju. Imao sam nesuglasice sa nekim trenerima, ali se svi svađaju. Nikada nisam uništio svlačionicu, a danas, u svijetu klađenja, dopinga, drogiranja… Čujemo sve i svašta“, govoreći o sebi u trećem licu, Balotelli je procijenio da ima daleko gorih pojava u svijetu sporta od njegovih incidenata.

Nekadašnji igrač Intera i Milana govorio je i o pojedinim aspektima derbija della Madonnina u vrijeme kad je on igrao i sada, sa posebnim osvrtom na Španca Alvara Moratu, novog igrača Rossonera.

„Morata je stigao u realnost koja nije tako jednostavna kao Milanova, ali ne vidim lošeg u njemu – jak je, a igrači poput njega mogu da se prilagode bilo gdje“, podvukao je Balotelli.

Sem Milanskih klubova, 34-godišnjak rođen u Palermu igrao je za Lumezzane, Manchester City, Liverpool, Nicu, Marseille, Bresciu, Monzu, Adanu u dva navrata i švajcarski Sion.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!