Barcelona predstavila novog golmana: Wojciech Szczesny je pojačanje Katalonaca

Nogomet 02. okt 202416:01 0 komentara
REUTERS/Albert Gea

Poljski golman Wojciech Szczesny zvanično je predstavljen kao novi čuvar Barcelonine mreže do kraja tekuće sezone.

Doskorašnji član Juventusa ovog ljeta je objavio kraj karijere poslije Evropskog prvenstva u Njemačkoj na kom je njegova selekcija osvojila bod u D grupi.

Szczesny je pozvan kao hitna zamjena Nijemcu Marc-Andreu ter Stegenu koji će propustiti sezonu zbog povrede.

Pouzdani 34-godišnjak zabeležio je učešće na više od 500 utakmica, a dugo je branio mrežu Arsenala, uz pozajmicu u Brentfordu, a potom se otisnuo u Italiju gdje je nosio dresove Rome i Juventusa.

S londonskim gigantom je osvojio FA Cup 2014. i 2015. kao i Community Shield 2014. U klubu iz Torina zamijenio je legendarnog Buffona među stativama, a osvojio je tri uzastopne titule prvaka Italije od 2018. do 2020. godine, isto toliko Kupova i Superkupova.

Za državni tim je 195 cm visoki golman odigrao 84 meča, a učestvovao je na dva Mundijala i četiri šampionata Starog kontinenta.

Szczesny je sporazumno raskinuo ugovor sa Starom damom, ali i istakao da bi bilo ‘nepoštovanje da ne razmotri Barceloninu ponudu’ koja ga je vratila iz rane penzije.

Večer pred zvaničnu promociju je gledao ubjedljivu pobedu Barcelone nad Young Boysima od 5:0 (3:0) u drugom kolu Lige prvaka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!