Barcelona razbila Bayern uz hattrick sjajnog Raphinhe, petarda Manchester City protiv Sparte

Nogomet 23. okt 202422:53 0 komentara
REUTERS/Bruna Casas

Derbi trećeg kola UEFA Lige prvaka pripao je Barceloni u spektakularnom meču protiv Bayerna. Fenomenalni Raphinha obilježio je noć u Španiji uz hattrick, a tim Hansija Flicka slavio je 4:1. Pobjedu je ostvario je Manchester City nad praškom Spartom 5:0, a iznenađujući poraz doživjela je Benfica od Feyenoorda u Portugalu 1:3.

Barcelona – Bayern Munchen 4:1

Fenomenalno otvaranje meča imala je Barcelone, jer je Raphinha već u 57 sekundi matirao Neura za 1:0. Golu je prethodilo odlično dodavanje Fermina Lopeza.

REUTERS/Albert Gea

Harry Kane pogodio je mrežu Inakija Pene već u 10. minutu meča, ali je glavni arbitar Slavko Vinčić poništio gol nakon intervencije iz VAR sobe.

Ipak, osam minuta kasnije Kane opet pogađa mrežu Katalonaca na asistenciju Sergea Gnabryja i donosi poravnanje Bavarcima.

REUTERS/Albert Gea

Joshua Kimmich se prvi našao u bilježnici slovenskog arbitra, kada je zbog prekršaja zaradio žuti karton.

Promjena rezultata na Olimpijskom stadionu u Barceloni viđena je u 36. minutu. Lamine Yamal poslao je dugu loptu ka Lopezu, koji je servirao loptu za Roberta Lewandowskog, a Poljak je imao prelagan posao samo da je proslijedi u mrežu. Bivši napadač njemačkog giganta naravno nije se radovao zbog poštovanja prema svom bivšem timu. Defanzivac minhenskog tima Kim, žalio se kako je fauliran u duelu sa Ferminom, ali poslije kontakta s VAR sobom ustanovljenili su kako je sve bilo čisto.

Vrhunsko prvo poluvrijeme kakvo su ljubitelji fudbala širokm svijeta željeli, upotpunio je Raphinha koji igra u životnoj formi. Casado je pronašao kapitena Barce dalekometnim pasom, a Raphinha se još ljepše snašao i zabio za 3:1

REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Jedanaest minuta trebalo je Raphinhi u drugom dijelu da kompletira hattrick, kada je filigranski preciznu asistenciju zabilježio Yamal.

Reagovao je odmah Vincent Kompany i izvršio četiri izmjene u 60. minutu. Izašli su Olise, Muller, Gnabry i Palhinha, a ušli Sane, Musiala, Coman i Goretzka, ali nije pronašao Kompany rješenje za superaspoloženu Barcu.

Flickova Barcelona bila je nadomak petarde protiv bavarskom kluba, ali vrhunski pas Yamala nije uspio materijalizovati Lewandowski.

Manchester City – Sparta Prag 5:0

Ekipa Pepa Guardiole mučila se malo u prvom poluvremenu sa realizacijom, ali su u drugom potpuno razbili goste iz Praga.

Phil Foden doveo je Građane do prednosti poslije samo tri minute na Etihadu, da bi u drugom poluvremenu Sparta bila razbijena za samo deset minute. U vremenskom intervalu od 58. do 68. minute, dva puta je pogađao Haaland i jednom Stones. Dvije asistencije je upisao i Matheus Nunes.

Konačnih 5:0 postavio je Nunes, koji je i izborio jedanaesterac. Portugalac je stavio tačku na odličan meč Cityja i nakon dvije asistencije, postigao i pogodak.

REUTERS/Phil Noble

Benfica – Feyenoord 1:3

Feyenoord je iznenadio Benficu na Lužu i slavio neočekivan trijumf.

Šok za igrače Brune Lage, priredio je Ueda poslije samo 12 minuta, kada mu je asistirao Paixao za 0:1. Već u 25. minutu, Ueda je i drugi put pogodio mrežu Trubina, ali je gol poništen nakon VAR-a.

REUTERS/Pedro Nunes

Ipak osam minuta kasnije na semaforu u Lisabonu pred 60.000 navijača novi hladan tuš, Timber je prigrao Milamba, a napadač nizozemskom kluba matirao je domaćeg golmana.

Vratili su se Portugalci u igru nakon gola Akturtoglua u 66. minutu, a asistenciju je zabilježio Beste, samo minutu poslije ulaska u igru.

Konačnih 1:3 djelo je Milamba, a za drugi gol na meču drugu asistenciju je zabilježio Paixao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!