Barcelonino čudo od djeteta zbog povrede ne igra za Španiju

REUTERS/Albert Gea

Krilni fudbaler Barcelone Lamine Yamal otkazao je svoje učešće na predstojećim kvalifikacionim mečevima reprezentacije Španije za Evropsko prvenstvo zbog povrede koju je zadobio u meču sa Granadom tokom vikenda.

Barselona je remizirala sa protivnikom koji joj zadaje ozbiljne probleme – krajni rezultat meča bio je 2:2. Yamal je bio strijelac prvog pogotka za Xavijev tim, ali to nije bilo dovoljno da Katalonci prekinu niz od četiri vezana meča bez trijumfa protiv Granade.

Yamal je na toj utakmici postao najmlađi strijelac u historiji španskog prvenstva, ali je i dobio udarac u predijelu kuka zbog kojeg neće moći da pomogne Crvenoj furiji u mečevima sa Škotskom i Norveškom. Zbog toga je 16-godišnjak napustio bazu nacionalnog tima i oporavak će nastaviti sa ljekarskim timom Barcelone.

Tinejdžer je potpunu afirmaciju u Barceloni doživio tek nedavno, a u dosadašnjem dijelu sezone je za katalonsko giganta nastupio u 11 navrata – postigao je jedan pogodak i zabilježio dvije asistencije.

Za reprezentaciju Španije je dosad odigrao dva meča, a debitovao je 8. septembra. Ukoliko Yamal zaigra i treći put za Crvenu furiju, on neće moći da se predomisli i eventualno nastupa za nacionalni tim Maroka, iako ima državljanstvo i te zemlje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad