Bayern (konačno) dovodi Palhinhu, cijena manja nego lani

Nogomet 10. jun 202409:31 0 komentara
REUTERS/David Klein

Portugalski fudbaler Joao Palhinha ostao je prošle sezone u Fulhamu, nakon što mu je transfer u Bayern propao jer je kasnila papirologija iz Londona. Bavarci su naučili iz svog nećkanja prošlog ljeta i ovog puta riješili da kupovinu obave još prije Evropskog prvenstva - i to na sniženju...

Palhinha je bio velika želja Bayerna i minulog ljeta, ali su Bavarci previše oklijevali sa pregovorima i nisu uspjeli da ozvaniče transfer prije isteka prelaznog roka.

U međuvremenu je 28-godišnjak potpisao novi ugovor sa ekipom iz Londona, do 2028. godine, ali djeluje da to neće spriječiti transfer koji bi mogao da bude kompletiran čak i pred EURO.

Po saznanjima evropskih medija, Bayern je tada pristao da plati nešto manje od 70 miliona eura klubu iz zapadnog Londona, a Fulham je navodno spreman da pusti najboljeg igrača za 45 miliona.

Bayernu ni to nije dovoljno sniženje – britanski Atlethic tvrdi da su predstavnici giganta sa Allianz arene ponudili 35 miliona eura.

Nemački Sky Sports saznaje da su Bavarci već pokrenuli pregovore, a njihov italijanski pandan i insajder Fabrizio Romano tvrdi da je zadnji vezni već dogovorio lične uslove sa Bayernom.

Novi trener njemačkog velikana Vincent Kompany na toj poziciji trenutno računa na Aleksandra Pavlovića, Konrada Laimera, Leona Goretzku i Joshuu Kimmicha, za kog se spekuliše da bi mogao da napusti klub.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!