Belgija nakon preokreta savladala Dansku

Nogomet 17. jun 202119:54 > 19:59 0 komentara
REUTERS/Stuart Franklin

Fudbaleri Belgije savladali su na stadionu Parken domaću selekciju Danske nakon preokreta rezultatom 2-1.

Danci su otvorili meč na sjajan način. Hojbjerg je oduzeo loptu protivnicima, sjajno proigrao Poulsena koji pogađa za vodstvo Danske.

U desetoj minuti fudbaleri Danske i Belgije prekinuli su meč kako bi zajedno pružili podršku Christianu Eriksenu koji se srušio na teren u susretu prvog kola protiv Finske.

Danska je dominirala do kraja prvog poluvremena, a velike šanse nisu iskoristili Damsgaard i Braithwaite, ali se na odmor otišlo sa rezultatom postavljenim u drugoj minuti susreta.

Belgija je poravnala rezultat u nastavku drugog poluvremena. De Bruyne je sjajnim potezom izbacio odbranu Danske, potom dodao do Thorgana Hazarda koji nije imao težak posao da loptu pospremi u mrežu Kaspera Schemichela.

Rezervista De Bruyne donosi preokret Belgiji sjajnim golom u 70. minuti susreta. Lijepo ga je na lijevu stranu proigrao Eden Hazard, a De Bruyne preciznim udarcem pogađa mrežu golmana Danske.

Braithweit je imao priliku poravnati rezultat u 87. minuti. Sjajno je šutirao nakon ubačaja Olsena, ali je njegov udarac zaustavila prečka.

Belgija će u posljednjem kolu igrati protiv Finske, dok će Danska igrati protiv Rusije. Oba susreta na rasporedu su 21. juna.

EURO 2020. – Grupa B:

Danska 1 – 2 Belgija (Poulsen / T.Hazard, De Bruyne)

Danska: Schmeichel, Maehle, Vestergaard, Kjaer, Christiansen, Delaney (71’ Jensen), Hojbjerg, Wass (62’ Stryger Larssen), Braithwaite, Damsgaard, Poulsen.

Belgija: Courtois, Alderweireld, Denayer, Verthongen, Hazard, Dendocker (59’ Witsel), Tielemans, Meunier, Carrasco (58’ Hazard), Mertens (46’ De Bruyne), Lukaku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!