Bez pobjednika u derbiju Bayerna i Bayera: Meč obilježila majstorija Pavlovića (VIDEO)

Nogomet 28. sep 202420:30 0 komentara
REUTERS/Leonhard Simon

Veliki derbi Bundeslige između najslavnijeg njemačkog kluba Bayerna i aktuelnog šampiona Bayera iz Leverkusena okončana je bez pobjednika.

Utakmica na Allianz areni u Minhenu završena je rezultatom 1:1 (1:1).

Golove su postigli Aleksandar Pavlović u 39. minutu za Bayern, Robert Andrivh u 31. za Apotekare.

Vincent Kompany nije mogao da poželi bolji početak na klupi Bavaraca, iako su ljetos mnogi sumnjivo vrtjeli glavom smatrajući da mu je prerano dat u ruke tako moćan tim. Bayern je u derbi ušao sa maksimalnim učinkom, sa šest pobjeda od početka sezone u svim takmičenjima, na kojima je postigao čak 29 golova (ili 4,8 po meču)!

Ovo je prvi meč od početka sezone na kome Harry Kane nije postigao gol. Nije čak ni šutnuo u okvir gola!

S druge strane, aktuelni šampion Njemačke nije tako ubjedljivo krenuo u novu sezonu, imao je veliki kiks protiv RB Leipziga (poraz 2:3 iako je vodio 2:0), a ono što je dodatno zabrinulo Xabija Alonsa je čak devet primljenih golova u prva četiri meča Bundeslige.

Međutim, Leverkusen je pun samopozdanja ušao u meč i zbog činjenice da je u posljednja tri međusobna duela ostvario dvije pobjede i jedan remi, uključujući trijumf od čak 3:0 na BayAreni u februaru.

I gosti su to iskoristili u 31. minutu iako su Bavarci do tog trenutka imali više od igre. Sjajan gol postigao je Robert Andrich iz jedinog šuta u okvir gola za Farmaceute u tom periodu igre.

Međutim, samo osam minuta kasnije još ljepši pogodak na suprotnoj strani terena postigao je Aleksandar Pavlović. Pravi spektakl!

Nije to bio meč sa puno šansi, ali veliku priliku, tačnije dvije, propustio je Serge Gnabry u 48. minutu. U istom napadu, posle dodavanja Kanea najprije je pogodio stativu, onda i – prečku!

U narednom kolu Bayern gostuje ekipi Eintrachta u Frankfurtu, ali prije toga ide u Birmingham na duel Aston Villi u drugom kolu Lige šampiona.

I ekipu Bayera čeka meč Lige šampiona i to protiv slavnom Milana u Leverkusenu, a zatim u šestom kolu Bundeslige na BayAreni gostuje novajlija Holstein Kiel.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!