Bio otpisan kod Vahe, a sada zbog Gaze citira Kur'An: Nemojte misliti da Allah nije svjestan

Nogomet 16. okt 202312:40 0 komentara
UWE KRAFT / AFP

Noussair Mazraoui, nizozemski fudbaler marokanskog porijekla, koji igra za njemački Bayern iz Minhena, postao je meta napada zbog objave o Palestini, piše Anadolu.

Nakon fudbalerove objave na društvenim mrežama, zastupnik Kršćansko-demokratske unije (CDU) Johannes Steiger zatražio je da Mazrauija isključe iz kluba i deportuju iz zemlje.

VEZANE VIJESTI

Steiger je naveo kako klub Kurta Landauera (Bayern Minhen), ne može dopustiti da se stvari nastave ovako.

“Dragi FC Bayern, molim vas da ga odmah otpustite. Treba iskoristiti sve mogućnosti države da se deportira iz Njemačke”, poručio je Steiger.

Mazraoui je u izjavi za njemački Bild prokomentarisao nastalu situaciju, poručivši kako je razočaravajuće što mora objašnjavati ono za šta se zalaže.

“Tamo je situacija u kojoj ubijaju hiljade nevinih ljudi. Moj stav je da ću raditi za mir i pravdu u ovom svijetu. To znači da ću biti protiv svih oblika terorizma, mržnje i nasilja. Stoga ne razumijem zašto se o meni misli suprotno i zašto me povezuju s grupama mržnje. Nevini ljudi ginu svaki dan zbog ovog strašnog sukoba koji je izmakao kontroli. Svi bismo trebali biti protiv toga i dići svoj glas protiv toga. Ovo je nehumana situacija”, poručio je Mazraoui.

Fudbaler Bayerna bio je jedan od onih koji su bili otpisani kada je selektor reprezentacije Maroka bio bh. stručnjak Vahid Halilhodžić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!