Borac s dva igrača više slomio otpor Egnatije: U Albaniju idu s minimalnom prednošću

Nogomet 10. jul 202423:14 0 komentara
FK Borac Banja Luka

Fudbaleri Borca pobijedili su ekipu Egnatie rezultatom 1:0 u prvom susretu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Gosti iz Albanije pokušali su iznenaditi Banjalučane odmah na početku. U drugoj minuti opasan je bio napad Egnatie, ali je domaća odbrana u posljednjem trenutku odagnala opasnost.

U 11. minuti prvu opasnu situaciju stvorio je i Borac. Karaklajić je uputio centaršut u šesnaesterac, Vranješ je bio na lopti, ali neshvatljivo sa tri metra nije uspio pogoditi.

Nakon toga dugo nismo vidjeli dobru priliku, timovi su igrali tvrdo, meč je obilovao prekršajima i sjeckanjem igre, pa nije bilo uopšte šansi za postizanje pogodaka.

Tek sedam minuta prije kraja regularnog dijela prvog poluvremena novu šansu imali su domaći. Grahovac je oprobao šut sa ivice šesnaesterca, no lopta je otišla daleko preko gola.

U sedmoj minuti nadoknade prvog dijela Endreka se dobro ubacio iz drugog plana, sjurio se u šesnaesterac, gađao bliži ugao, ali je loše zahvatio loptu, koja je otišla pored gola.

Samo minut kasnije, posljednja prilika u prvom poluvremenu pripala je Borcu. Iz auta je lopta stigla do šesnaesterca na glavu Stojanu Vranješu, ali je golman Egnatije to odbranio.

Početkom drugog dijela meča prvu šansu je imao Borac. Vuković je uposlio Herrer, ovaj centrirao sa lijeve strane, a na lopti je bio Lukić koji je glavom šutirao pored gola.

Napravio je Žižović nedugo zatim izmjenu, Hrelja je ušao umjesto Kulašina, a Savić je zamijenio Karaklajića.

Prvih desetak minuta nakon pauze proteklo je u tvrdoj igri.

U 58. minuti isključen je vezni fudbaler Egnatie Arbin Zejnullai nakon oštrog starta nad igračem Borca.

David Vuković je šutirao sa 25 metara ali je lopta otišla daleko od gola.

Igrači Egnatie su po svemu sudeći bili zadovoljni neriješenim rezultatom pred uzvrat, a napravili su i mnogo grubih startova.

Napadao je Borac s igračem više, ali izuzetno teško je bilo probiti defanzivne linije gostiju.

Prekid utakmice od šest minuta dogodio se zbog neprimjerenog skandiranja navijača Borca. Predstavnici UEFA-e razgovarali su s predstavnicima kluba, a sudija je nastojao prekinuti meč da se skandiranje nastavilo.

Meč je nakon desetak minuta nastavljen, a spiker je upozorio publiku na ponašanje.

Sudija je produžio dešavanja na terenu za čak 14 minuta, a odmah na startu Kulašin je imao opasan pokušaj unutar šesnaesterca.

Damir Hrelja je u trećoj minuti nadoknade sjajno šutirao sa 20-ak metara, ali ipak je malo nedostajalo da lopta završi u golu gostiju.

Isti igrač doveo je Borac u prednost u 96. minuti utakmice. Herrera je centrirao sa strane, a Hrelja je bio siguran glavom.

Gosti su pokušali iz kontranapada nakon toga, ali završilo se izlaskom lopte u gol aut.

Malo iza toga Ndreca je prekršajem nad Hreljom dobio i drugi žuti karton, što je za njegovu ekipu značilo dva igrača manje.

Albanci mogu biti zadovoljni minimalnim porazom večeras.

Uzvratni meč u Albaniji na rasporedu je 17. jula od 21 sat.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!