Budućnost na krilima Mujarića savladala Goražde

Nogomet 30. okt 202117:12 > 17:15 0 komentara
N1

Fudbaleri Budućnosti iz Banovića savladali su ekipu Goražda u 12. kolu Prve Lige Federacije BiH.

Gosti su imali veliku priliku u desetoj minuti susreta, tačnije udarac sa bijele tačke. Odgovornost je preuzeo Mahir Karić, ali je njegov šut završio na prečki.

Budućnost je nakon toga preuzela inicijativu, ali su u prvih 45. minuta završili bez ozbiljnijih pokušaja, Goražde je prijetilo i preko Mehića, ali je njegov udarac otišao pored gola.

U drugom poluvremenu ključni detalj bio je ulazak Behrama i Mujarića nakon čega je ekipa Milenka Bošnjakovića zaigrala mnogo bolje i požrtvovanije.

Ekipa iz Banovića je do prednosti stigla u 55. minuti susreta. Mujarić je sjajno povukao loptu uposlio Husića, koji lomi protivničkog defanzivca i pogađa ugao gola Goražda.

Nakon vodećeg pogotka Budućnost je igrala nešto povučenije, ali su u 70. minuti nakon odličnog kontra napada stigli i do drugog gola. Mujarić je primio sjajnu dugu loptu, prevario protivničkog defanzivca i pogodio rašlje gola Goražda.

Budućnost nakon ove pobjede zauzima četvrtu poziciju na tabeli Prve lige FBiH sa 23 osvojena boda, dok je Godažde deseto sa 15 bodova.

Prva liga FBiH – 12. kolo:

Bratstvo 2-1 Travnik

Budućnost 2-0 Goražde

Orašje 0-0 Hadžići

Jedinstvo 3-1 Tomislav

Rudar 1-0 Gradina

Vis Simm-Bau 0-0 Mladost D.K

Zvijezda Gradačac 1-1 GOŠK

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!