Carvajal govorio o Srbinu pred duel u Beogradu: Nije mogao da nabaci osmjeh u Realu, bilo je previše pritiska

Nogomet 05. sep 202408:50 0 komentara
REUTERS/Annegret Hilse

Reprezentativac Španije Dani Carvajal pred utakmicu Lige nacija protiv Srbije (četvrtak, 20:45, "Rajko Mitić"), najmanje je govorio o samoj utakmici. Pitanja španskih novinara su se nizala, tek jedno je bilo vezano za Srbiju i to za Luku Jovića, njegovog nekadašnjeg saigrača.

Ovoga dana je objavljena nominacija za Zlatnu loptu, a među nominovanima je i Dani Carvajal, koji smatra da su male šanse da je neki defanzivni fudbaler ili golman dobije.

„Teže je nama u defanzivi da dobijamo takva priznanja. Uvijek se sve vrti oko postizanja golova. Mi smo svakako jako ponosni što smo uopšte uzeti u obzir u jakoj konkurenciji“, rekao je Carvajal na početku konferencije.

Fudbaler Real Madrida će u četvrtak protiv Srbije odigrati svoj jubilarni 50. meč u dresu reprezentacije Španije, a novinare je zanimalo da li očekuje da bude kapiten i kako će se spremiti za tu ulogu.

„Bila bi mi čast da budem kapiten na tom važnom meču. Uopšte, to je nešto što sam želio i o čemu sam maštao, maltene čitavog svog života, još kada sam kao dječak počeo da treniran fudbal. Želim da budem primjer, po igri i ponašanju, jer djeca se obično ugledaju na kapitene, na koje su sve oči uprte“.

Španci briljiraju u nacionalnim fudbalskim takmičenjima u svim kategorijama, po polu i uzrastu, što defanzivcu posebno prija.

„Ponosan sam na sve rezulate koje je naša federacija postigla i postiže u posljednje vrijeme. Pritom ne mislim samo na našu mušku A selekciju, već i na ženski tim i mlađe kategorije. Vidim da nas ljudi i van naše zemlje uzimaju za primjer i komentarišu u pozitivnom smislu, što je sjajna stvar. Mislim da čitava fudbalska Evropa posmatra šta radimo“.

Jedno od pitanja na konferenciji bilo je vezano za Luku Jovića, koji je jedno vrijeme bio Carvajalov saigrač u Real Madridu.

„Luka je sjajan i ozbiljan momak. Teško mu je bilo u Realu. Nije pitanje prilike, jednostavno nije uspio da procesurira sve što se dešavalo tamo… Nije mogao ni da nabaci osmjeh na lice jer je bilo previše pritiska, jer mu se stvari jednostavno nisu ostvarivale kako je on želio. Veoma mi je drag momak. Ne želim mu sutra sve najbolje, ali šaljem mu pozdrave“, zaključio je defanzivac Crvene Furije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!