Dalić uvrijeđeno: Naučen sam na kritike. Kriv sam za poraze, a medalje su slučajnost

Nogomet 21. jun 202416:16 1 komentar
Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je u utakmici 2. kola Grupe B na Europskom prvenstvu remizirala 2:2 s reprezentacijom Albanije. Vatreni i dalje mogu do osmine finala, ali su šanse znatno smanjene i u ponedjeljak će biti neophodna pobjeda protiv Italije.

Novinarima se dan nakon razočaravajućeg susreta obraća Zlatko Dalić.

Jučer su u drugom poluvremenu novi igrači donijeli novu energiju. Jeste li blizu odluci da ih stavite od prve minute? Drugo pitanje, hrvatska javnost kritizira, pogađa li vas to?

“Moja isprika fotoreporterima prošli put, nisam ništa loše mislio. Dečki, sorry, samo sam htio da bude mirno. Nisam ja ljut.

Jesu, donijeli su novu energiju. Potrgali smo se da utakmicu okrenemo, to je činjenica i bili smo puno bolji nego u prvom poluvremenu. Imamo do Italije četiri dana, napravit ćemo analizu.

Naučio sam na kritike. Više na njih nego na pohvale iako je bilo puno više uspjeha u mojih sedam godina. To je realnost, s time sam se spreman nositi i to prihvatiti. Kad gubimo i igramo loše, ja preuzimam odgovornost i kažem “ja sam taj”. I sad je tako. Kritike prihvaćam, nosim se s njima koliko god mogu.

Isto tako sam svjestan da je moja uloga nikakva kad se osvajaju medalje i da sam ja tu slučajno. Meni dragi Bog daje koliko mogu nositi.”

Igrač kojeg se najviše spominjalo je Marcelo Brozović. Svi vidimo da nije na svojoj razini, je li ranije trebalo reagirati, već nakon Španjolske? Saudijska liga se spominje kao slaba, a Kante je neki dan bio igrač utakmice?

“Brozović je velikan hrvatskog nogometa. Poslije Portugala nismo pričali o tome jer je sjajna bila cijela ekipa. Sad je činjenica da ne funkcioniramo najbolje kao ekipa i onda ni on tu nije najbolji. Nikad nismo gubili ovoliko laganih lopti i onda “Broz, spašavaj”.

Moja ideja je bila da s njima trojicom u sredini imamo posjed i da preko bokova pokušamo napraviti nešto više. Brozović je možda u malo lošijoj formi, ali utakmica protiv Portugala je bila dobra, a kasnije tako kako je. Ponavljam, nije cijela ekipa dobra, puno je grešaka ispred njega i onda ispadne da nešto on ne pokrije.

Saudijska liga je takva kakva je. On je tamo imao dobru sezonu, ima tamo kvalitetnih igrača, ali ta Kanteova utakmica je dokaz da ta liga nije tako bezvezna. Sve ovo je posljedica čitave ekipe.”

Hrvatska je na rubu ispadanja, kako pronaći pravu energiju? Hoće li biti šok terapija i promjena?

“Bili smo na rubu ispadanja i u Kataru i na prošlom Euru, bilo je takvih situacija. Nama utakmica s Italijom sve znači, pobjeda nas vodi dalje. Rekao sam igračima da moramo ostati pozitivni, da moramo ostati vjerni onome što radimo i da moramo popraviti pogreške.”

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare