Debi iz snova za Minelu Gačanicu: Gol u stilu svjetskih napadača! (VIDEO)

Nogomet 16. sep 202411:23 0 komentara
Besiktas JK

Napadačica Bešiktaša i reprezentativka Bosne i Hercegovine, Minela Gačanica (24), danas je u Istanbulu doživjela nezaboravan trenutak na svom debiju pred domaćim navijačima za turski klub. U derbiju protiv ALG Spora, Minela je postigla gol u stilu najboljih svjetskih napadača, preokrenuvši tok utakmice i izazvavši erupciju oduševljenja među navijačima Bešiktaša.

Minela, prije svega, čestitke na fantastičnom debiju! Kakvi su tvoji prvi utisci nakon ove nevjerojatne utakmice?

Minela Gačanica: Hvala vam puno! Iskreno, još uvijek nisam svjesna svega što se dogodilo. Izaći na teren pred ovoliko navijača i postići gol na svom debiju – to je san svake igračice. Osjećala sam podršku publike od samog početka, a kad je lopta završila u mreži, emocije su me preplavile. Ova utakmica mi je donijela ogromnu sreću, ali također i odgovornost da nastavim ovako dalje.

Tvoj gol je promijenio tok utakmice, preokrenuli ste na 2:1 poslije početnog vođstva gostiju. Možeš li nam opisati taj trenutak – što ti je prolazilo kroz glavu?

Minela Gačanica: Bilo je nevjerojatno. Vidjela sam priliku i znala sam da moram reagirati brzo. Dobila sam odličnu loptu i instinktivno sam šutirala u dalji ugao. Kada sam vidjela da lopta ulazi u mrežu, to je bio osjećaj koji se ne može opisati riječima. U tim trenucima ne razmišljaš previše – sve je stvar trenutka i fokusa. Najvažnije mi je bilo da pomognem ekipi i drago mi je što sam se brzo uspjela vratiti nakon male povrede od prije dvije sedmice.

Ovaj gol na debiju u Istanbulu sigurno će ti ostati u najljepšem sjećanju. Kakvi su tvoji daljnji planovi i ambicije?

Minela Gačanica: Bešiktaš je ogroman klub s nevjerojatnim navijačima, i za mene je čast nositi ovaj dres. Ovaj gol je tek početak. Cilj mi je da se nametnem u ekipi, da doprinesem što više pobjedama i, naravno, da postižem što više golova. Također, velika mi je čast igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, i nadam se da ću dobrim igrama u Bešiktašu dočekati u pravoj formi sljedeću reprezentativnu pauzu i pomoći reprezentaciji da ostvari velike rezultate.

Minela Gačanica je najbolji strijelac Bosne i Hercegovine za prošlu sezonu sa 31 pogotkom, a već na samom startu pokazala je svoj nevjerojatan talenat u turskom prvenstvu. Njen debi za Bešiktaš u Istanbulu obilježila je lijepim golom, i nadamo se da je to samo prvi od mnogih u ovoj sezoni.

Besiktas JK
Besiktas JK
Besiktas JK
Besiktas JK
Besiktas JK
Besiktas JK

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!