Demirović i Stuttgart ostali bez trofeja, iako su više od 50 minuta imali igrača više (VIDEO)

Nogomet 17. aug 202422:40 0 komentara
Andrich REUTERS/Thilo Schmuelgen

Bayer Leversuzen je nastavio tamo gdje je stao prošle sezone - i to u njihovom stilu. Ekipa Xabija Alonsa je u 88. minutu sa igračem manje izborila jedanaesterce golom Patrcika Schicka (2:2), a potom je poslije penala osvojila prvi trofej u novoj sezoni.

Odlično je počelo po osvajača Bundeslige. Boniface je u 11. minutu donio prednost Apotekarima poslije odličnog proigravanja Tapsobe.

Slavlje Leversuzena nije trajalo dugo, pošto je Millot samo četiri minuta kasnije izjednačio rezultat i unio dramu u utakmicu. Meč je bio ujednačen sve do 37. minuta i nepromišljenog starta novajlije, Martna Terriera.

Francuski napadač je loše procijenio loptu i uklizao pregurbo otvorenim đonom na nogu Ermedinu Demiroviću, te je zasluženo dobio crveni karton. Od tog trenutka je Stuttgart preuzeo inicijativu.

Drugo poluvrijeme je počelo u znaku gostiju. Prilike su se nizale, ali je ključni detalj došao u 62. minutu. Trener Stuttgarta je napravio trostruku izmenu, a dvojica od trojice koji su ušli su doneli novi gol.

Kratzig je samo 60 sekundi po ulasku na teren uputio odličan centaršut, vrlo nezgodan koji je došao do još jednog rezerviste, Undava, a on je loptu ubacio u mrežu za vodstvo gostiju.

Leverkusen je napao nakon primljenog gola, a nestvarnu šansu promašio je Schick u 79. minutu kada mu je Nobel odlično odbranio. Frimpong je potom natrčao na odbijenu loptu, ali je poslao preko gola.

Baš kada je delovalo da će Stuttgart podići trofej, ponovo se ukazao Schick, baš kao i mnogo puta prošle sezone. U 88. minutu je odlično iskoristio asistenciju Grimalda i rutinski savladao Nobela.

Usledila je penal serija u kojoj su Kratzig i Silas promašili penale, dok su u Leverkusenu svi bili precizni, pa je Xabi Alonso osvojio još jedan trofej sa njemačkom ekipom.

Vrijedi istaći da je siguran u penal seriji bio naš reprezentativac Demirović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!