Duran pogodio za pobjedu Aston Ville na gostovanju kod West Hama

Nogomet 17. aug 202420:46 0 komentara
REUTERS/Tony Obrien

Fudbaleri Aston Ville pobijedili su West Ham United na gostovanju 2:1 u meču 1. kola Premiershipa.

Utakmica nije ni počela, a Aston Vila je povela golom debitanta, Andrea Onane. Tielemans je odlično ubacio loptu iz kornera u peterac, Onana je pobjegao Antoniju i zatresao mrežu.

Vila je imala inicijativu i poslije postignutog gola, vidjelo se da nisu slučajno završili kao četvrtoplasirana ekipa prethodne sezone. Odličnu priliku da poveća prednost na 2:0 imao je McGinn u 32. minutu. Odbila mu se lopta u šesnaestercu na slabiju desnu nogu, a on je šutirao malo pored desne stative.

Krajem prvog poluvremena je West Ham izborio jedanaesterac koji je Lucas Paqueta pretvorio u gol. West Ham je na poluvremenu imao neriješen rezultat.

Drugi dioigre počeo je „rabonom“ Kudusa koja je došla do Součeka u 49. minutu, ali je udarac češkog reprezentativca blokiran. Prelomni trenutak utakmice bio je ulazak Durana u igru. Prvo je napravi dobru priliku u 67. minutu, ali je bio neprecizan, međutim, bio je precizan 12 minuta kasnije.

Proigrao je špica Aston Vile Rasmey poslije predivne akcije Aston Vile, a Duran je odlično završio napad i donio pobjedu Aston Vili.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!