Dva derbija u LP, na jednom će i BiH imati predstavnika, Demirović i Dedić žele prve bodove

Nogomet 01. okt 202407:10 0 komentara
Action Images via Reuters/Matthew Childs

Devet mečeva 2. kola UEFA Lige prvaka na programu su 1. oktobra. Dva će se odigrati u terminu od 18:45, a preostalih sedam nešto kasnije u 21 sat.

Ermedin Demirović i njegov Stuttgart žele upisati prve bodove u Ligi prvaka, nakon velike borbe i poraza u Madridu od Reala, bh. reprezentativac se nada da će biti starter. Švabe dočekuju Spartu Prag od 18:45, koja je pobijedila Salzburg 3:0 u prvom kolu.

Upravo će Salzburg Amara Dedića ugostiti francuski Brest u istom terminu, gdje austrijski tim želi popraviti utisak i doći do prvih bodova u najjelitnijem fudbalskom takmičenju Evrope.

Još sedam mečeva od čega i dva derbija na programu su od 21 sat.

Arsenal poslije mršavih 0:0 sa Atalantom u Bergamu, dočekuje Paris Saint Germain, koji je u sudijskoj nadoknadi uspio savladati Gironu.

BayArena bit će poprište sudara Bayer Leverkusena i Milana. Ekipa Xabija Alonsa superiorno je otvorila Ligu prvaka, deklasiravši Feyenoord. Sada njemački prvak ima pred sobom Rossonere, koji su u prvom kolu doživjeli poraz od Liverpoola na San Siru i bodovi su im nepohodni. Kontrolor suđenja u Njemačkoj bit će Elmir Pilav iz Bosne i Hercegovine.

Gradski rival Milana, ekipa Intera, ugostit će Crvenu zvezdu i sve osim pobjede Nerazzure bila bi prava senzacija. Isto vrijedi i za duel Slovana i Manchester Cityju u Bratislavi, gdje su Gurdiolini “Građani” apsolutni favoriti.

U ostalim mečevima se sastaju: Barcelona – Young Boys, Borussia Dortmund – Celtic i PSV – Sporting.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!