Džeko za Gazzettu: Boli me jedan meč, pređem rukom preko ekrana kad se pojavi

Nogomet 19. okt 202415:42 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Edin Džeko je dao intervju za italijanski list La Gazzetta dello Sport, a o povod je bio prvenstveno meč između Rome i Intera koji je na rasporedu u nedjelju.

Ostavio je bh. reprezentativac veliki trag u Italiji, u Romu je došao iz Manchester Cityja, da bi potom prešao u Inter.

“Sjećam se da sam odigrao prvu utakmicu na Olimpicu od mog prelaska u Inter. Pobijedili smo 3-0 i ja sam postigao gol. Možda se to nije vidjelo spolja, ali imao sam vatru unutra, osjetio sam navijače oba tima na svojoj strani. Vraćao sam se na svoj stadion, Olimpico je bio moj stadion, moj dom: veoma jaka emocija, kao nikada ranije”, započeo je priču Džeko.

Ukrajinac Artem Dovbyk stigao je u Romu iz Španije, a na početku angažmana susreće se s kritikama koje je dobijao i kapiten Zmajeva:

“Dovbyk? Znam bolje od bilo koga koliko je Serija A komplikovana. Prošle godine je bio najbolji strijelac u Španiji, imao je malo poteškoća na početku, ali je uradio isto što i ja, nije se predavao i sada mu je sve lakše. Drago mi je zbog njega. I mene su na početku kritikovali. Srećom, nikad nisam prestao da razmišljam. I nisam odustajao. Mogao sam, znaš? Mogao sam otići nakon prve godine u Italiji, to bi bio najlakši izbor, drugi na mom mjestu bi to učinili.”

Osvrnuo se i na Josea Mourinha, svog trenutnog trenera u Fenerbahceu:

“Mourinho? Istini za volju, imao sam ga i u Romi mjesec dana, prije odlaska u Inter. Nije bio sretan zbog mog odlaska i natjerao me da to ‘osjetim’. Bilo je stvari koje nisu zavisile ni od njega, ni od mene u to vrijeme. Jose je sjajan čovek i sjajan trener s nevjerovatnom karizmom. Čak i kao protivnik, kada je govorio, bio sam tu da ga saslušam. Njegova riječ ima ogromnu vrijednost. I veoma sam ponosan što me on trenira ovdje u Fenerbahceu.”

Nešto što je najteže palo Džeki u karijeri jest poraz Intera u finalu Lige prvaka od Manchester Cityja:

“Velika tuga ostala je nakon tog meča, često se pojavi akcija Cityjevog gola na Instagramu i odmah pređem rukom preko ekrana, ne mogu ni da gledam. Ta utakmica je ostavila velike posljedice na mene, imao sam jak osjećaj da smo uspjeli, ali na kraju nismo pa imam gorak ukus u ustima”, riječi su Džeke.

Pomenuo je i svog bivšeg saigrača Danielea De Rossija, koji je kratko bio i trener Rome:

„De Rossi? Ah, Daniele… pričati o njemu je lako, ali u ovom trenutku je teško. Za mene je on prije svega prijatelj. Bio sam veoma iznenađen njegovom smjenom. Nisam imao De Rossija za trenera, ali sam razgovarao sa svojim bivšim saigračima u Rimu, čuo sam divne stvari o njemu, pričali su mi o njemu kao sjajnom treneru. Ako te stvari izgovorite nakon samo dva mjeseca rada, to znači da ima talenat. Uskoro će se vratiti na posao.”

Roma i Inter sastaju se 20. oktobra od 20:45 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!