Edin Džeko trenutno ima veću platu od španskog čuda Lamine Yamala

Nogomet 22. jul 202420:56 0 komentara
Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/SK Fenerbahce

Špansko čudo i najbolji mladi igrač prethodnom Eura u Njemačkoj, Lamine Yamal, oduševio je sve ljubitelje fudbala širom svijeta sjajnim partijama.

Igrač Barcelone tek je napunio 17 godina, a oko njega se vrte milionski iznosi novca.

Lamal trenutno zarađuje sedmično u Blaugrani 32.000 eura, to znači da godišnje zaradi više od 1.6 miliona eura.

Prema podacima Capologyja, ove sezone je Yamal tek 22. najplaćeniji igrač Barcelone. Prvi je Frenkie de Jong sa godišnjim primanjima od 37, 5 miliona eura, slijedi Lewadnowski sa 33,3 miliona, a treći na listi je Gungodan  – 18, 7 miliona eura. Kompletu listu plata fudbalera Barcelone, pogledajte OVDJE.

Njegov agent Jorge Mendes zatražio je naravno mnogo veću platu, kako je Yamal digao svoju cijenu igraći za špansku reprezentaciju i postavši prvak Evrope. Ali, svakako momak rođen 2007. godine je dao ogroman doprinos rekordnoj četvrtoj tituli prvaka Starog kontinenta, sa jednim pogotkom i četiri asistencije na šamptionatu.

REUTERS/Angelika Warmuth

Poređenja radi, Edin Džeko zarađuje trenutno više za godinu dana od Yamala. Ali, zasigurno će se to jako brzo i promijeniti.

Bh. reprezentativac, kako su ranije prenijeli turski mediji, ima primanja od 4,2 miliona eura po sezoni. Što je za 2,6 miliona eura više od Španca.

Džeko je i dalje član istanbulskog velikana, iako se mnogo pisalo o njegovom prelasku u Hajduk. Sportski direktor Spličana Nikola Kalinić, dobio je pitanje o Dijamantu, na predstavljanju Ivana Rakitića.

“Mnogo toga pojavilo se u medijima, mnogo toga se pisalo, većinom su to bile neistine. Pratimo ga, ali on je igrač Fenerbahčea i to je sve što imam reći. Otom potom…ne bih ništa više komentarisao sada”, rekao je Kalinić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!