Elliott na operaciji, Leeds se žalio na crveni karton Struijka

Nogomet 14. sep 202118:37 0 komentara
REUTERS/Peter Powell

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp potvrdio je da će Harvey Elliott danas (utorak) biti operisan nakon teške povrede, koju je zaradio u posljednjem premijerligarkom meču u Leedsu, dok je klub iz Yorkshirea potvrdio da se zvanično žalio na crveni karton Pasquala Struijka.

Harvey Elliotr doživio je dislokaciju skočnog zgloba nakon duela sa Pasqualom Struijkom, zbog čeka je defanzivac Leedsa zaradio isključenje.

“Razgovarao sam sa Harveyjem, svjestan je da neko vrijeme neće moći da igra. Trenutno je u Londonu i danas (utorak) će biti operisan. To je sljedeći korak i svi čekamo vijesti o tome.”, kazao je Jurgen Klopp na konferenciji za medije uoči meča sa AC Milanom u srijedu na startu Lige prvaka.

Istovremeno, Leeds Unitted je potvrdio da se zvanično žalio na crveni karton svog defanzivca. Sudija Craig Pawson u prvi mah nije pokazao nikakav karton nizozemskom fudbaleru, nije čak dosudio ni faul za Liverpool, ali je nakon teške povrede Elliotta i konsultacije VAR-a naknadno isključio Struijka.

Harvey Elliott u izjavi nakon teške povrede takođe je podržao fudbalera Leedsa i izjavio da Struijk nije zaslužio crveni karton, niti je kriv za njegovu povredu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!