Engleski klub povukao dres sa brojem 20, u čast nedavno preminulog Crnogorca

Nogomet 23. jul 202416:15 0 komentara
Foto: RTCG

Fudbalski klub Millwall će odati počast Matiji Šarkiću na startu nove sezone, 10. augusta na utakmici protiv ekipe Watforda. Uoči prve utakmice u šampionatu, klub je odlučio da povuče dres sa brojem 20 u znak sjećanja na njihovog velikog prijatelja i kolegu Matiju.

Takođe, klub uvodi nagradu pod njegovim imenom za odbranu sezone. Plan je da se uradi i mural u njegovu čast koji će biti u holu „Cold Blow Lane“. Utakmici će prisustvovati Matijini roditelji, Bojan i Natali kao i braća Oliver i Danilo.

Komemoracija će se održati 10. augusta sa početkom u 12 sati i 15 minuta, počet će video snimkom na velikom ekranu u znak sjećanja na Matiju. Utakmica će početi minutom šutnje u čast vječito nasmijanonom momku.

Matija Šarkić je dres sa državnim grbom nosio na devet utakmica. Uz brata blizanca Olivera, prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Crne Gore.

Rođen je 23.07.1997. godine u engleskom Grimsbyju. Prve fudbalske korake napravio je u omladinskoj školi belgijskog Anderlechta, nakon čega je prešao u Aston Villu, gdje je i krenula njegova karijera na Ostrvu. Bio je član Wigana, Stratforda, Livingstona, da bi na veliku scenu ušao dolaskom u Wolverhamptonu.

Istakao se na pozajmicama u Shrewsburyju, Birminghamu i Stokeu, pre nego što je potpisao za Millwall. I u dresu tog kultnog londonskog kluba je ostavio trag, koji je tek trebao da postane dio veće i ljepše priče. Prerana smrt je to zaustavila i nanijela veliki bol porodici Šarkić, kao i svim ljubiteljima fudbala širom Crne Gore i regiona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!