Engleski sudija “odsvirao” svoje na Euru, da li će to utješiti Njemačku?

Nogomet 08. jul 202415:00 0 komentara
Foto: REUTERS/Angelika Warmuth

Roberto Rossetti, bivši sudija, aktuelni šef Sudijske komisije UEFA i čovjek koji je sugerisao arbitrima pred EURO 2024 da "ne sude penal ako je ruka spuštena prema zemlji" - logično - pohvalio je Anthonyja Taylora za to što je odmahnuo rukom kada je Marc Cucurella "odbranio" udarac Jamala Musiale u drugom produžetku četvrtfinala između Španije i Njemačke.

Međutim, sudeći prema informacijama do kojih su došli “insajderi“ milanskog dnevnika “Gazzetta dello Sport“… Taylor je završio svoju priču na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i može lagano da se pakuje za povratak na Ostrvo.

Desetina hiljada Nijemaca i dalje potpisuje peticiju zahtjevajući od UEFA-e da ponovi meč sa Špancima, što se naravno neće dogoditi, ali se iz svega može zaključiti da pojavljivanje Taylora na centru u nastavku turnira neće biti dobar marketing za turnir i organizatora.

Utoliko, bez obzira na to da li će Engleska proći polufinale sa Nizozemskom ili ne, Taylor neće biti razmatran kao opcija za finale. Favoriti su trenutno Daniele Orsato, koji je prema mišljenjima mnogih prikazao najbolju formu i kvalitet suđenja na turniru do sada, kao i vječiti kandidat i akter prethodnog finala FIFA svjetskog prvenstva, Szymon Marciniak.

Izvjesnije je da će 14. jula uveče na “Olimpiastadionu“ u Berlinu stajati Orsato, čovjek kojem je ovo ujedno i posljednji veliki turnir u karijeri.

UEFA je u međuvremenu za polufinala delegirala Slavka Vinčića iz Slovenije, koji će dijeliti pravdu u Minhenu u utorak uveče, kada se budu sastali Španija i Francuska, kao i njemačkog sudiju Felixa Zwayera, kojem je pripao drugi polufinalni okršaj zakazan za srijedu uveče u Dortmundu, između Nizozemske i Engleske.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!