FK Sarajevo pokreće lijepu akciju: Igrači će nositi posebne trake

Nogomet 20. sep 202421:00 0 komentara
FK Sarajevo

FK Sarajevo objavio je na društvenim mrežama kako pokreće humanitarnu akciju za oboljelu djecu.

Tim povodom FK Sarajevo je i pojasnilo o čemu se radi.

“FK Sarajevo službeno pokreće svoju kampanju “FK Sarajevo For the Cure”. Kampanja će započeti u subotu kada se naš tim suoči s Borcem iz Banja Luke od 16:00 i trajat će do kraja oktobra.

Za početak kampanje u utakmici protiv FK Borac, bordo tim će nositi trake na rukama koje su napravila djeca oboljela od raka, a koja žive i liječe se u “Roditeljskoj kući” u Sarajevu. Početkom ove sedmice naši su igrači posjetili Roditeljsku kuću, gdje su se družili s djecom i osmislili trake. Naši će igrači s ponosom ih nositi kako bi podigli svijest o inicijativi i podržali naše lokalne borce.

Na ovaj način FK Sarajevo želi osvijestiti i pružiti podršku svoj djeci koja se bore s rakom, kao i njihovim porodicama. Širom svijeta septembar je mjesec u kojem se provode aktivnosti za podizanje svijesti o raku kod djece.

Trake koje su nacrtali, zajedno sa igračima FK Sarajevo, krasit će dresove našeg kluba na svim utakmicama do kraja oktobra.

Ponosni smo što će se igrači boriti na fudbalskom terenu u bojama i kreacijama naših malih heroja i sigurni smo da će to biti dodatni motiv za cijelu našu ekipu.

Ujedno, ovo je i način na koji će djeca biti dio utakmica našeg kluba. Svi oni trebaju i zaslužuju podršku svih nas.

FK Sarajevo poziva sve organizacije i pojedince da iskoriste našu inicijativu ‘FK Sarajevo For The Cure‘ i doprinesu borbi za zdravije i sretno djetinjstvo djece koja se bore protiv raka.

U sklopu nove kampanje FK Sarajevo podržat će više fondacija kako bi se podigla svijest i solidarnost u borbi protiv raka. Dodatne informacije o kampanji ‘FK Sarajevo For The Cure‘ možete pronaći na društvenim mrežama našeg kluba, a uskoro i na zvaničnoj web stranici”, stoji u objaviFK Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!