Gol i asistencija Salaha: Egipćanin postavio rekord koji će teško ikada iko oboriti

Nogomet 17. aug 202415:29 0 komentara
Jota REUTERS/David Klein

Fudbaleri Liverpoola pobijedili su Ipswich Town kao gosti u prvom kolu Premijer lige. Ekipa koju vodi Holanđanin Arne Slot slavila je rezultatom 2:0 (0:0).

Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvom poluvremenu meča na stadionu „Portman Road“, u kojem je čak domaći sastav bio nešto agilniji, sa konkretnijim šansama.

Ipak, samo jedna bila je iz kategorije izglednih, u 41. minutu ponadali su se domaći navijači kad je Hutchinson dobro centrirao sa lijeve strane, ali je Tuanzebe glavom tukao zamalo preko gola Alissona.

Najbolje što su Redsi uradili u prvom poluvremenu bila je prilika Alexander-Arnolda iz 45. minuta, reprezentativac Engleske je tada šutirao sa 18 metara preko gola Ipswicha.

Prethodno, sporna situacija viđena je u 39. minutu, Wes Burns igrao je namjerno rukom, za sudiju Robinsona to nije bilo dovoljno da mu pokaže drugi žuti karton i put u svlačionicu. Nema dileme da je Liverpool tada oštećen – Burns je posle duela sa Jotom završio na travi i svjesno zaustavio loptu rukom.

Liverpool bolje otvorio drugo poluvrijeme. Redsi su od povratka sa pauze uspostavili inicijativu i sve česće pretili. Diogo Jota je promašio izglednu priliku u 59. minutu, da bi već u sljedećem naletu izabranici Arnea Slota poveli.

Trent Alexander-Arnold je poslao loptu u prostor naprijed ka Mohamedu Salahu na desnom boku, Egipćanin je nesebično uposlio samog Jotu na drugoj stativi za iskupljenje Portugalca i vodstvo Liverpoola.

Upravo je „Faraon“ poslije asistecnije i riješio pitanje pobednika. Dobio je Mo dijagonalu, odigrao dupli pas sa Dominikom Szoioslaijem i zatresao mrežu. Salah je na taj način čak deveti put u karijeri postigao gol na otvaranju ligaške sezone, što nikome ranije nije uspjelo.

Liverpool je i 12. sezonu zaredom ostao neporažen u prvom kolu.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!