Hajduk ubjedljivo najgledaniji u regionu, Željezničar ispred Zvezde i Dinama

Nogomet 02. sep 202413:59 0 komentara
Foto: N1 / F.Z.

Radi se o mečevima u domaćem šampionatu u prve tri runde u ligama bivše Jugoslavije.

Crvena zvezda je uz zagrebački Dinamo jedini predstavnik iz zemalja bivše Jugoslavije u Ligi šampiona. Sa ovih prostora u Ligi konferencije nastupat će bh. predstavnik Borac iz Banjaluke, još srbijanski TSC, kao i slovenački timovi Olimpija i Celje.

Sjajna je bila posjeta na revanš meču play-offa za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Bodo-Glimta, na stadionu “Rajko Mitić“ bilo je oko 45.000 gledalaca. Ipak, kad su u pitanju domaći mečevi, ta posjeta je drastično manja.

Crveno-bele je u prva tri meča gledalo ukupno 32.079 posmatrača, prema zvaničnim podacima. Konkretno, protiv Jedinstva iz Uba 12.458, lučanske Mladosti 11.447 i Novog Pazara 8.174.

Ekipa Vladana Milojevića je po broju gledalaca neprikosnovena u Srbiji, ali u regionu je tek treća. Bez konkurencije je splitski Hajduk, i pored očajnih rezultata i eliminacije iz Evrope od slovačkog Ružomberoka.

Na Poljudu se u tri meča sakupilo ukupno 60.135 gledalaca, a najveća posjeta bila je protiv Slavena, taj meč posmatralo je 26.189 ljudi.

Drugi na toj listi trenutno je Željezničar, čija tri domaća susreta je posmatralo 37.500 gledalaca, najviše protiv Igmana iz Konjica, 13.000. Željezničar je u novu sezonu ušao sa novim trenerom Denisom Ćorićem, a navijačima su priredili već nekoliko veoma dobrih partija.

Iza Hajduka, Sarajeva i Crvene zvezde su dva hrvatska tima, Dinamo je do sada okupio 27.625, a Osijek 22.330 gledalaca. Blizu je još jedan tim iz Bosne i Hercegovine, Sarajevo, kojeg je u prva tri meča gledalo ukupno 21.000 ljudi.

Na ovoj listi u vrhu nema Partizana, čiji najvatreniji navijači bojkotuju domaće utakmice. Grobara mnogo više ima kad su u pitanju gostovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!