Hat-trick Lewandowskog za novu pobjedu Barcelone, Katalonci ponovno pobjegli Realu na +3

Nogomet 06. okt 202418:22 0 komentara
Foto: REUTERS/Vincent West

Kao u najboljim danima! Robert Lawandowski postigao je hat-trick za nešto malo više od pola sata, a Barcelona je ubjedljivo savladala u gostima ekipu Deportivo Alavesa.

Foto: REUTERS/Vincent West
Foto: REUTERS/Vincent West
Foto: REUTERS/Vincent West
Foto: REUTERS/Vincent West
Foto: REUTERS/Vincent West
Foto: REUTERS/Vincent West

Utakmica devetom kola španske Primere na stadionu Mendizoroza u Vitoriji završena je rezultatom 0:3 (0:3).

Vremešni 36-godišnji poljski veteran mrežu Baskijaca pogađao je u sedmom, 22. i 32. minutu. Prva dva gola postigao je na asistencije sve boljeg Brazilca Raphinhe, treći na dodavanje Erika Garcije.

Statističari su odmah objavili podatak da od ukupno 12 igrača u Ligama petice, koji su učestvovali u najmanje osam golova svog tima, Barcelona sad ima čak trojicu – Roberta Lewandowskog (8 golova + 2 asistencije), Raphinhu (5+3) i Laminea Yamala (4+5).

Istovremeno, računajući sva takmičenja, Lewandowski je trenutno najbolji strijelac u Ligama petice. Ukupno je postigao 12 golova, ispred Erlinga Haalanda (11 za Manchester City) i Harryja Kanea (10 za Bayern).

Stvorili su Katalonci još prilika, ali su i fudbaleri Alavesa imali svoje šanse, u finišu prvog poluvremena poništen im je gol zbog ofsajda, a na početku drugog pogodili su stativu (Martinez).

Poslije ove pobjede izabranici Hansija Flicka prvi su na tabeli sa 24 boda, tri više od Real Madrida, koji je dan ranije u derbiju kola pobijedio trećeplasirani Villarreal (2:0). Atletico Madrid večeras gostuje u San Sebastijanu i ima priliku da pobjedom dođe do kote tri.

Barcelona u narednom kolu, poslije reprezentaivne pauze, dočekuje tim Seville, dok Alaves igra kod kuće protiv Valladolida.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!